SITUACIJA SE UBRZANO POGORŠAVA: Kon upozorava da nas za 10 dana očekuje drama zbog nepoštovanja mera
Foto: screenshot Pink tv

APEL EPIDEMIOLOGA

SITUACIJA SE UBRZANO POGORŠAVA: Kon upozorava da nas za 10 dana očekuje drama zbog nepoštovanja mera

Društvo -

Svi dogadaji i svako kršenje mera manifestovaće se za 10 dana, jer se potencijal virusa jasno povećao, tako da će se to odraziti na dalje pogoršanje, rekao je epidemiolog dr Predrag Kon povodom prizora koji su sinoć zabeleženi u prestonici i na kojima se vidi nepoštovanje najnovijih mera rada svih objekata do 23.00 sata.

Kon je tim povodom ponovo uputio apel za poštovanje mera.

- Vreme je da se ponovo apeluje na poštovanje mera i to prvenstveno na držanje distance i izbegavanja masovnog okupljanja. Nošenje maske se preporučuje i na otvorenom ako ne može da se obezbedi distanca. U zatvorenom prostoru je nošenje maske apsolutno obavezno - naglasio je Kon.

Radno vreme svih prodavnica, restorana, kafića, kladionica i klubova ograničeno je do 23 časa, ali u centru grada moglo se videli da su mnogi restorani brze hrane bili otvoreni i posle tog vremena i da je pred njihovim šalterima dolazilo do stvaranja podužih redova.

- Ono što mora da se kaže je da se nama situacija ozbiljno pogoršava, posebno u Beogradu, ne samo da je nesigurna nego ide u pravcu da postane nepovoljna - istakao je Kon.

On je još jednom naglasio da je radno vreme posle 23 časa dozvoljeno isključivo apotekama i benzinskim pumpama.

- Sve ostalo je praktično zabranjeno - precizirao je Kon.

Tokom prethodne večeri inspekcija je obavila kontrolu 91 objekta u Beogradu kako bi se uverili u to da li se pridržavaju mera prevencije. Dva ugostiteljska objekta u Beogradu su zatvorena zbog žurki koje su organizovali čime su prekršili mere koje su stupile na snagu.

(Kurir.rs/Blic/Foto:Printscreen Pink TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track