Najnovije vesti

POMOZIMO LANI! Stanje joj se pogoršalo, roditelji u strahu, mole za pomoć (FOTO)
Foto: Printscreen

OPAKA BOLEST

POMOZIMO LANI! Stanje joj se pogoršalo, roditelji u strahu, mole za pomoć (FOTO)

Društvo

Nakon ugradnje takozvanog pega, koji joj pomaže da se hrani i ojača, ali koji istovremeno stomačić devojčice čini osetljivijim - i za mamine poljupce i golicanja - stigla je nova vest o pogoršanju zdravstvenog stanja Lane Jovanović.

Peg joj je ugrađen 5. oktobra, a najbliži su se oglasili na Instagram stranici "Za Laninu životnu bitku" sa porukom da ga ozbiljno bolesna Lana teško prihvata.

"Dan 36. Lana je 36 dana u bolnici. Nažalost, teško prihvata peg. Sve ono kako smo mi mislili da će biti, okrenulo se u korist bolesti. Nadali smo se da će uskoro kući, ali nažalost, to još uvek neće biti skorija opcija. Ne smeje se, nije raspoložena, a to nas najviše brine. Vere nam manjka, ali se maksimalno trudimo da je povratimo i da se nadamo boljim danima.

Hvala divnom osoblju Tiršove klinike koji se maksimalno trude da Lani pomognu. Vas, dobri ljudi, želimo da zamolimo da ne stajete. Ovaj kraj se odužio. Tako je malo do cilja, a opet... Nikako da se završi. Molimo sve ljude da još uvek drže kutije za Lanu. Nadamo se da ćemo vas uskoro obavestiti da je vreme da ih praznimo. Za sada, potrudimo se još malo! Ne odustajte od nje jer još uvek ste joj preko potrebni", stoji u objavi.

Lana je jedna od četvoro dece u Srbiji za koje se skuplja nezamislivih 2,1 miliona evra. Ona, Minja, Oliver i Anika oboleli su od zloglasne spinalne mišićne atrofije tip 1, koja napada mišiće, zbog čega se gube osnovne životne funkcije kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje.

Novac koji se sakuplja za svakog od njih zapravo je novac potreban za lek Zolgensmu, genetsku terapiju koja se primenjuje jednokratno, odnosno injekcijom koja sadrži lek za "ispravljanje" gena SMA1, čija je "neispravnost" glavni krivac za ovu bolest.

Pomozimo Lani!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 808 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human808 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000069907-42

Uplatom na devizni račun: 160600000006991130 IBAN: RS35160600000006991130 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...