NAJNOVIJI KORONA PRESEK U SRBIJI, OPET SKOK: Danas 265 novozaraženih, 2 preminula, Beograd i dalje najzaraženiji
Foto: Covid19.rs Printscreen, Ana Paunković, Shutterstock

na respiratorima 23 pacijenta

NAJNOVIJI KORONA PRESEK U SRBIJI, OPET SKOK: Danas 265 novozaraženih, 2 preminula, Beograd i dalje najzaraženiji

Društvo -

BEOGRAD - U poslednjih 24 sata u Srbiji je registrovano 265 novozaraženih korona viursom. Preminulo je dvoje a na respiratorima su 23 pacijenta. Testirano je 7.429 građana.

Beograd je i dalje najzaraženiji sa 106 novozaraženih. Najviše ih je starosti između 40 i 60 godina.

foto: Covid19.rs Printscreen

Naime, u poslednjih 24 sata u Srbiji registrovano je 265 novozaraženih korona viursom. Preminulo je dvoje a na respiratorima su 23 pacijenta. U poslednjih 24 sata testirano je 7.429 ljudi. Beograd je i dalje najzaraženiji sa 106, sledi Kragujevac sa 22 novozaražena. Najviše je među zaraženima onih starosti između 40 i 60 godina.

Najviše zaraženih je u ovim gradovima Srbije

Beograd je i dalje najzaraženiji sa 106, sledi Kragujevac sa 22 novozaražena. Među novoobolelima iz Niša i Valjeva po 11, iz Vranja 10, a iz Novog Sada i Kraljeva po devet. Iz Aleksandrovca je sedam zaraženih osoba, šest iz Trstenika, a iz Loznica, Bora i Zaječara po pet, dok ostali gradovi koji su prijavili laboratorijske slučajeve imaju troje i manje zaraženih, rekla je Kisić Tepavčević.

Dr Darija Kisić Tepavčević je rekla da je od poslednjeg izveštaja testirano 7.429, a ukupno je od početka epidemije u Srbiji testirano 1.227.337 osoba. U poslednja 24 sata preminule su dve osobe, ukupno od početka 772 obolelih. Hospitalizovano je 365 pacijenata, a 23 je na respiratoru.

foto: Kurir Printscreen

U KBC "Dr Dragiša Mišović" hospitalizovano je jedno dete i jedna majka, rekla je Kisić Tepavčević. Direktorka KBC Bežanijska kosa Marija Zdravković je rekla da trenutno u toj ustanovi imaju 96 pacijenata obolelih od korona virusa, koji su u stabilnom stanju.

foto: Kurir Printscreen

"Deo njih se leči na intenzivnoj nezi 17 pacijenata, a šest je na mehaničkoj ventilaciji, a troje na neinvazivnoj ventilaciji. Situacija u bolnici je stabilna. Naša trijažna ambulanta radi 24 časa i prethodnog dana su bila 42 pregleda".

Imali smo 12 hospitalizacija u prethodna 24 časa, a danas ćemo imati 11 otpusta uspešno izlečenih od korone, dodala je ona.

Nagli skok zaraženih u Zaječaru, danas 8 novih slučajeva

U Zaječaru je na osnovu 29 obrađenih uzoraka danas registrovano osam pozitivnih na virus korona, objavljeno je na sajtu grada. Kako se navodi, od tog broja šest osoba je muškog i dve osobe ženskog pola, starosti izmedu 29 i 75 godina.

Na sajtu se navodi da će Štab za vanredne situacije, ukoliko se nastavi takav trend broja zaraženih kao i nepoštovanje propisanih mera, razmotriti pooštravanje mera i kažnjavanje prekršioca shodno zakonu i odlukama republičkog Kriznog štaba.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track