Najnovije vesti

DR DARIJA JASNA: Nema odluke o zatvaranju škola, nismo ni razgovarali o tome a kamoli pomenuli nekakav 1. novembar
Foto: Kurir Printscreen

Zamenik direktora Instituta "Batut"

DR DARIJA JASNA: Nema odluke o zatvaranju škola, nismo ni razgovarali o tome a kamoli pomenuli nekakav 1. novembar

Društvo

BEOGRAD - Zamenik direktora Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da na Kriznom štabu nije doneta nikakva generalna odluka o zatvaranju škola i prelasku na onlajn nastavu, kao i da o tome nije ni razgovarano.

Kisić je tako odgovorila na pitanje da li se škole zatvaraju od 1. novembra, s obzirom da se, na konstataciju novinara, javljaju roditelji učenika koji su dobili takvo obaveštenje iz pojednih škola.

"Nikakva takva generalna odluka nije doneta. Ona zavisi od epidemiooške situacije, kako u samim školama, tako i na nivou čitave Srbije", rekla je Kisić. Ističe da je 1. novembar daleko i da Krizni štab za taj period nije mogao da donese odluku.

foto: Kurir Printscreen

Kisić kaže da postoji komisija i radna grupa koja prati epidemiološku situaciju u školama, a da se odluke donose ne samo na osnovu broja pozitivnih učenika, već i na osnovu toga da li se virus širi u školskoj sredini.

Do sada se u školama, dodaje, u 95 odsto slučajevo radilo o sporadičnim oboljevanjima i da su se ti učenici zarazili van škole.

Dodaje da je samo u četiri situacije došlo do širenja u okviru odeljenja.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...