Najnovije vesti

STUDENTI PREDALI 18.000 POTPISA ZA SMANJENJE ŠKOLARINA: Traže pojeftinjenje za 30 odsto
Foto: Zorana Jevtić

pisali ministarstvu prosvete

STUDENTI PREDALI 18.000 POTPISA ZA SMANJENJE ŠKOLARINA: Traže pojeftinjenje za 30 odsto

Društvo

BEOGRAD - Predstavnici studentske inicijative "Za smenjenje školarina" predali su danas 18.000 potpisa studenata koji podržavaju njihov zahtev na pisarnicu Ministarstvu prosvete .

Oni traže da školarine na svim fakultetima budu smanjene za 30 odsto.

Predstavnik inicijative Nikola Arsić rekao je novinarima da su osim studenata potpisnici peticije i njihovi roditelji. On je rekao da je reč o racionalnom zahtevu i objasnio to tako što kaže da po finansijskim izveštajima mnogi fakulteti imaju suficit, te da mogu da izađu u susret studentima .

On je naveo da su na pisarnicu Ministarstva prosvete osim peticije za smanjenje školarina, predali još jednom zahtev za sastanak sa ministrom Mladenom Šarčevićem.

"Poslali smo 3.000 mejlova ministru prosvete sa zahtevom za sastanak. Pošto tvrdi da nije dobio, pokazaćemo ih čim budemo imali priliku za sastanak", rekao Arsić.

Kristina Milošević naglasila je da studenti ne traže milostinju, već da je to pravičan zahtev. Ona je pročitala mejlove studenata koje svakodnevno dobijaju, da su im roditelji ostali bez posla, da žive od jedne plate.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...