EMISIJA “300 ČUDA” OD 21.00 NA KURIR TV: Planinski novinar i gospodarica Radan planine
Foto: Promo

EMISIJA “300 ČUDA” OD 21.00 NA KURIR TV: Planinski novinar i gospodarica Radan planine

Društvo -

Iz epizode u epizodu, novinarka i autorka serijala “300 čuda” Ljiljana Danilović upoznaje nas sa običnim ljudima koji su neobični po svojim životnim putevima, načinu života, poslovima koje obavljaju, ali upoznajemo i prirodne fenomene južne Srbije.

Šesta epizoda donosi priču o Slobodanu Uroševiću, planinskom novinaru, i Zorici Arsić, gospodarici Radan planine.

Još od dečačkih dana Slobodan Urošević maštao je da postane novinar, i to mu se ostvarilo. Iz planinskog sela Igrište za lokalni Kuršumlijski portal godinama izveštava o svim dešavanjima „preko plota“, ne samo u svom selu nego i iz svih u okolini. Svi ga poznaju i omiljen je među ljudima, pa se događa da mu oni jave i nove vesti, koje Slobodan, ipak, proveri, pa tek onda pusti u etar. Planinski novinar vrstan je poljoprivrednik i gaji povrće neverovatne veličine i težine.

Zorica Arsić napustila je posao glavne sestre pedijatrijskog odeljenja bolnice u Leskovcu, porodicu i došla u selo Ivanje pre 17 godina i postala gospodarica Radan planine ili, kako je još mnogi zovu, “gorska vila”. Ljubav prema prirodi je pobedila i ništa nije moglo da je zaustavi u nameri da živi na planini. Saživela se s prirodom, u kojoj bere lekovito bilje i gljive za ishranu, a sakuplja i šumske plodove. Divlje životinje je već poznaju i dolaze na vrata kuće u kojoj živi.

Zanimljive priče o običnim neobičnim ljudima, prirodnim fenomenima i nepoznatim predelima gledajte na KURIR televiziji svakog petka od 21.00.

(Promo - tekst / Foto: Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track