Najnovije vesti

MINISTAR VULIN: Kobre su elitna i jedinica za ponosi, a od danas ponovo su odred neposredno potčinjen načelniku Generalštaba
Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

u kasarni Vasa Čarapić u Beogradu

MINISTAR VULIN: Kobre su elitna i jedinica za ponosi, a od danas ponovo su odred neposredno potčinjen načelniku Generalštaba

Društvo

Od danas "Kobre" više nisu Bataljon vojne policije. Od danas „Kobre“ su Odred koji je neposredno potčinjen načelniku Generalštaba, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin nakon današnjeg obilaska pripadnika te jedinice u kasarni "Vasa Čarapić" u Beogradu.

Vraćanje "Kobrama" statusa odreda, prema rečima ministra Vulina, jeste čin koji govori da je prepoznata vrednost te jedinice i specifičnost zadataka koje obavlja.

foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

- Zahvaljujući toj odluci i tom naređenju, "Kobre" će moći bolje i efikasnije da rade svoj posao. Njihov posao je težak, odgovoran, a nama, kao vojnim rukovodiocima, je u zadatku da im posao učinimo bar malo lakšim i egzistenciju izvesnijom. "Kobre" su naša elitna jedinica, koja vodi brigu o nekim od najznačajnijih funkcionera države Srbije. Mnogo smo uložili u njihovu opremu i obuku, a oni to vraćaju na najbolji mogući način.

foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Ministar Vulin ističe da su "Kobre" jedinica za ponos, od koje mogu da uče i mnogo veće i bogatije armije. Organizacijskim promenama je povećana brzina reagovanja, pojednostavljen je lanac komandovanja i upotreba jedinice, povećan broj radnih mesta i mogućnost bržeg karijernog napredovanja.

(Kurir.rs/ FOTO: Ministarstvo odbrane Republike Srbije)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...