Usijanje dana

BORBA DRŽAVE PROTIV MAFIJE?! Sprovesti je sistemski, sa svih strana, to NIJE samo posao policije! (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Predsednik Republike Aleksandar Vučić najavio je borbu protiv organizovanog kriminala ali i svih vrsta nasilnika kao prioritet nove Vlade. Međutim, nijedan od zloglasnih klanova koji se obračunavaju na beogradskim ulicama nije nastao juče, niti pre godinu dana, pa se postavlja pitanje zašto se obračun najavljuje baš sada.

O tome da li je droga prodrla u sve slojeve društva, čak i u škole, zašto je zakazala prevencija, da li organizovani kriminal ima zaštitu u nekim slojevima državnog aparata i kako se boriti protiv takve pošasti savremenog društva, u emisiji "Usijanje dana" govorili su nekadašnji načelnik beogradskog odeljenja za borbu protiv narkotika Lambe Đorejlijevski i Mladen Radulović, urednik portala Kurir.rs.

Đorejlijevski kaže da u sledećem periodu to mora da se ostvari sistemski, sa svih strana.

-To nije samo posao policije, i to treba objasniti građanima. Tu su i drugi organi.

Mladen Radulović, urednik portala Kurir.rs kaže da ne može biti ozbiljnog organizovanog kriminala bez sprege sa državom, odnosno bez neke pomoći iz policije ili iz tužilaštva.

- Neophodno je oformiti neku specijalnu jedinicu kao što je to bio Poskok. Vreme je za jednu novu, snažnu jedinicu.

Sagovornici emisije "Usijanje dana" su se složili da samo zajedničkim delovanjem svih struktura društva je moguće uspešno se izboriti sa kriminalom.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track