HAOS NA BANJICI: Bajfordovom šumom se ceo dan širi miris pokvarenih jaja! Stanari u strahu od zapaljive supstance
Foto: Kurir/Kristina Vasković

UŽAS

HAOS NA BANJICI: Bajfordovom šumom se ceo dan širi miris pokvarenih jaja! Stanari u strahu od zapaljive supstance

Društvo -

Iz gasne stanice usred šume dopiru neprijatni mirisi na koje se žale stanovnici okolnih zgrada, a iz Srbijagasa poručuju da nije opasan po okruženje

Stanovnici zgrada nadomak Bajfordove šume na Banjici ceo dan su izloženi neprijatnim mirisima koji dopiru iz gasne stanice koja se nalazi na samom početku šume, na uglu Bulevara oslobođenja i ulice Generala Pavla Jurišića Šturma. Iako je među stanarima okolnih zgrada najpre zavladala panika i strah od zapaljive supstance i potencijalne opasnosti, iz Srbijagasa za Kurir objašnjavaju da je reč o redovnim radovima za pripremu grejne sezone i da nema opasnosti za ljude, ekološku sredinu, niti razloga za strah.

foto: Kurir/Kristina Vasković

"Neprijatan miris prourokuje supstanca etilmerkatan. Gas je bez boje, mirisa i ukusa i ta supstanca se sipa ako slučajno negde ima curenja gasa na mreži, ili u nekoj kući, da korisnik gasa može da oseti kako gas curi i prijavi kvar. To je redovna procedura koja se radi pred svaku grejnu sezonu" - objašnjavaju iz dispečerskog centra Srbijagasa za naš list.

Reporter Kurira obišao je postrojenje Srbijagasa u Bajfordovoj šumi i uverio se da se tamo zaista oseća neprijatan miris, a stanari obližnjih zgrada za naš list ističu da nije prvi put da iz ovog postrojenja dopire "miris pokvarenih jaja". Kažu da je danas bio toliko intenzivan da su pomislili da se izlila neka zapaljiva supstanca, da su morali da zatvore sve prozore ali i da se pored postrojenja nije moglo ni proći od "nesnosnog smrada".

- Od 11 časova počeo je da se oseća zastrašujući miris, pa smo pomislili da se izlila zapaljiva materija i da će se postrojenje zapaliti - naveo je najbliži stanar koji negoduje što je usred "oaze zdravlja, šume u kojoj najviše borave penzioneri i rekreativci instalirano je gasno postrojenje".

Tekst i foto: Kristina Vasković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track