NEKA JE SLAVA BOGU I SVETOM ZOSIMU: Nakon isceljenja sina (9) u manastiru Tumane roditelji odlučili da obnove crkvu u rodnom selu
Foto: Shutterstock

tumor nestao za tri nedelje

NEKA JE SLAVA BOGU I SVETOM ZOSIMU: Nakon isceljenja sina (9) u manastiru Tumane roditelji odlučili da obnove crkvu u rodnom selu

Društvo -

Lazaru Filipoviću (9) iz Vladičinog Hana pre godinu dana dijagnostikovan je težak oblik raka, a nakon čudesnog isceljenja u manastiru Tumane njegovi roditelji su odlučili da obnove crkvu u rodnom selu.

Da je tumora bilo i da je potom nestao u roku od samo tri nedelje pokazuju i lekarski rezultati sa Instituta za majku i dete.

- Prognoze su bile užasne. Čak je bilo reči i o amputaciji noge - priča Lazarov otac Zoran Filipović.

Na internetu je slučajno saznao za čuda koja se dešavaju u manastiru Tumane posvećenom Svetom Zosimu.

- Čitao sam kako su mnogima nestale bolesti nakon dolaska u tu svetinju i kako su drugi dobili porod. Pitali smo doktora Simića da li možemo dete da izvedemo do manastira Tumane, bio je oduševljen, podržao nas. Ne znam kako i zašto, ali već od tog trenutka svi smo se nekako drugačije ponašali. Meni kao da je pao neki ogroman teret sa srca, a Lazar se malo-pomalo pridigao i osvežio. Prvi put je posle nekoliko dana tražio da jede iako danima nije imao apetit - seća se Zoran.

Već tog dana su roditelji, ali i lekari, videli da je Lazaru bolje, a sutradan ujutru to su potvrdile i analize tako da operacije nije ni bilo.

Nakon Božjeg čuda koje je spasilo Lazin život, Filipovići su redovni posetioci crkava, a nedavno su rešili da se Bogu i svim svetiteljima zahvale obnovom crkve u rodnom selu Jastrebac kod Vladičinog Hana, a pomoći će i tumanski monasi.

- Meštani sela započeli su rekonstrukciju crkve, koju je moj pradeda Ranđel Filipović podigao u Jastrepcu, a ja sam se naravno priključio. To sam javio i igumanu Dimitriju iz Tumana i ubrzo je bratstvo odlučilo da nam pomogne. Tako da sada i oni, iako su i sami u radovima, skupljaju prilog za obnovu naše crkve - objašnjava Zoran Filipović.

Lazar sada ide u školu, a kod kuće uz sestru Nikolinu najviše voli da se igra sa svojim vučjakom.

(Kurir.rs/Informer/Foto:Shutterstock)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track