GORAN PAPOVIĆ: Ako se odmah ne pomogne, turističkim agencijama preti sudbina Dafimenta i Jugoskandika
Goran Papović

Agencije pred potpunim slomom

GORAN PAPOVIĆ: Ako se odmah ne pomogne, turističkim agencijama preti sudbina Dafimenta i Jugoskandika

Društvo -

Udruženje turističkih agencija Srbije (UTAS) i Asocijacija nezavisnih turističkih agencija Srbije (ANTAS) pozvali su resorno Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija da javno saopšti kakav je plan za sektor turističkih agencija, kojima je skoro mesec dana onemogućen rad u osnovnoj delatnosti – prodaji paket aranžmana.

U saopštenju se upozorava da će većina agencija bankrotirati, ukoliko se odmah ne stvore uslovi za poslovanje u skladu sa zakonom, čime će biti dovedena u pitanje zamenska putovanja, a većina turističkih radnika će ostati bez posla.

Do sada je svega desetak turističkih agencija dobilo ponudu za polise od insolventnosti i time mogućnost da legalno nastave da posluju, ističe se u saopštenju. Kako se navodi, ne znaju da li su te ponude prihvaćene, jer je i dalje neizvesna mogućnost poslovanja, i smatraju da je jedini mogući način uvođenje polisa od insolventnosti za svako pojedinačno putovanje.

Goran Papović iz Nacionalne organizacije potrošača upozorava da je situacija sve lošija i da, ako se hitno ne pomogne, turističkom sektoru preti sudbina Dafiment i Jugoskandi banke.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja