NAJNOVIJI KORONA PRESEK U SRBIJI, NASTAVLJA SE CRNI NIZ: Još 1.384 novozaražena, 6 preminulih
Foto: Covid19.rs Printscreen, Shutterstock

epidemija korona virusa

NAJNOVIJI KORONA PRESEK U SRBIJI, NASTAVLJA SE CRNI NIZ: Još 1.384 novozaražena, 6 preminulih

Društvo -

U Srbiji je u poslednja 24 sata na korona virus testirano 9.457 građana, od kojih je 1.384 bilo pozitivno.

Nažalost, preminulo je šest osoba.

Na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 44 pacijenata.

U Srbiji je do sada na korona virus ukupno testirano 1.318.096 građana, a ukupan broj registrovanih slučajeva je 43.592.

Ukupno je do sada preminulo 809 pacijenata, pa je procenat smrtnosti 1.86 odsto.

Zaraženi po gradovima: Beograd 728, Kragujevac 84, Novi Sad 67, Kraljevo 32, Valjevo 30, Šabac 30.

foto: Covid19.rs Printscreen

U Opštoj bolnici ''Studenica'' u Kraljevu trenutno je hospitalizovano 10 kovid pacijenata, saopštila je ta zdravstvena ustanova. Kako se navodi, u odnosu na jučerašnji dan nema promena, što znači da nijedan novi pacijent nije primljen na bolničko lečenje. Takođe, nijedan pacijent nije ni otpušten iz bolnice.

Inače, epidemiolog Predrag Kon rekao je danas da uvođenje vanrednog stanja nije opcija za sprečavanje širenja virusa korona i dodao da je neophodno poštovati mere i istakao da je najpametnije nositi zaštitne maske. Kon ističe da je on za nošenje maski i na otvorenom i dodaje da Krizni štab insistira na sprovođenju mera koje bi bile dovoljne da se situacija koliko-toliko drži pod kontrolom. Naveo je da je sadašnja situacija posledica toga što u Srbiji nikako nije virus u potpunosti potisnut, već je tinjao.

Državni sekretar ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek ističe da je situacija u Srbiji je ozbiljna, ali nema mesta panici, zdravstveni sistem je još stabilan i spreman da odgovori izazovima. On kaže da "moramo izdražati do 1. decembra kada se otvara najveća kovid bolnica u Batajnici sa 1.000 ležajeva."

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track