Najnovije vesti

HRIŠĆANI NEMAJU PRAVO NA TUGU

DR PAVLE KONDIĆ BIO UZ MITROPOLITA VIŠE OD 20 GODINA: Amfilohije je sve namirio ljubavlju (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo

U ranim jutarnjim časovima pravoslavni svet pogodila je vest da je u 82. godini preminuo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Voljeni "đedo", kako su ga mnogi od milošte zvali, izvesno vreme borio se sa korona virusom, ali je na kraju izgubio bitku.

Dr Pavle Kondić, direktor arhiva Mitropolije crnogorsko-primorske, monah uz mitropolita Amfilohija bio više od 20 godina.  

O tome kakav je čovek mitropolit bio svedoči upravo njihovo poznanstvo i prijateljstvo.  

"Tužno i radosno sam, zato što mi kao hrišćani nemamo pravo na tugu i beznađe, a kao čovek koji je uz Amfilohija bio 43 godine, 11 godina sam imao kao dečak, bio mi je sve, i otac i majka, i duhovnik, staratelj, učitelj i hranitelj i zaštitnik. Ja sam bez oca i bez majke, siroče, možete misliti kako mi je", rekao je dr Kondić i dodao:  

"Neistraživi su putevi gospodnji. Kad sam pošao u osnovnu školu bio sam čtec, i takav sam dolazio u Sabornu crkvu, i tu sam sreo tada mladog jeromonaha i profesora Bogoslovskog fakulteta. Imao sam 11 godina i od tada mi je on prigrlio".  

"Ruka božja vodi svakog od nas, i od njega sam osetio sve što nisam osetio od oca i majke, i rodbine. On mi je svojom ljubavlju sve namirio", zaključio je dr Kondić.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...