Najnovije vesti

ČESTITKA STEFANOVIĆA ZA DAN RODA OKLOPNIH JEDINICA: Sećanje na prvo dejstvovanje tenkova u borbama za oslobođenje Kraljeva
Foto: Ministarstvo odbrane

ministarstvo odbrane srbije

ČESTITKA STEFANOVIĆA ZA DAN RODA OKLOPNIH JEDINICA: Sećanje na prvo dejstvovanje tenkova u borbama za oslobođenje Kraljeva

Društvo

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović čestitao je danas svim pripadnicima oklopnih jedinica Vojske Srbije, 31.oktobar, Dan roda.

"Nepunih osam decenija postojanja jednog od najznačajnih rodova Kopnene vojske obeležavate uspešnom realizacijom postavljenih zadataka i ostvarenjem značajnih rezultata u održavanju naređenog nivoa oprativne sposobnosti", naveo je Stefanović, a saopštilo Ministarstvo odbrane.

On je dodao da zahvaljujući stručnosti, odgovornosti, dugogodišnjem iskustvu i profesionalnom odnosu prema radu, njeni pripadnici uspeli su da potvrde značaj roda oklopnih jedinica i stvorili dobre uslove za život i rad komandi i jedinica.

"U želji da ubuduće još uspešnije izvršavate zadatke koji su vam povereni, čestitam vam praznik", naveo je Stefanović.

Dan roda oklopnih jedinica - 31. oktobar, obeležava se u znak sećanja na dan kada je 1941. godine ustanički vod od dva zarobljena tenka prvi put dejstvovao u borbama za oslobođanje Kraljeva.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...