RADIOLOG U KBC MIŠOVIĆ PO DRUGI PUT ZARAŽEN KORONOM, OBOLELO JOŠ 6 LEKARA Kovid kapaciteti puni, hospitalizovano 11 dece i 6 majki
Foto: Printscreen RTS

na mehaničkoj ventilaciji 21 pacijent

RADIOLOG U KBC MIŠOVIĆ PO DRUGI PUT ZARAŽEN KORONOM, OBOLELO JOŠ 6 LEKARA Kovid kapaciteti puni, hospitalizovano 11 dece i 6 majki

Društvo -

Kovid kapaciteti KBC Dragiša Mišović popunjeni su 100 odsto, rekao je načelnik radiologije u toj ustanovi dr Đorđe Lalošević i dodao da se među pacijentima nalazi i njegov kolega, lekar radiolog, koji je po drugi put oboleo od bolesti koju izaziva korona virus.

Lekar sa radiologije, čija je klinička slika prvi put bila veoma teška, oporavljao se, nakon što je prvi put bio bolestan, više od dva i po meseca, sada ima blaže simptome, i danas je smešten na kliniku, kaže dr Lalošević.

Dodaje da je u ovom trenutku zaraženo još sedam-osam lekara KBC Mišović.

U kovid odeljenjima te bolnice hospitalizovano je, prema jutrošnjim podacima, 178 pacijenata, od kojih je 11 dece i šest majki, ali je taj broj u ovom trenutku možda i veći, kaže dr Lalošević.

U jedinici Intenzivnog lečenja su 32 pacijenta, a na mehaničkoj ventilaciji 21 pacijent.

Dr Lalošević ističe da je pregled skenerom najpozdaniji pokazatelj postoji li zaraženost korona virusom ili ne.

Svakom pacijentu koji uđe u bolnicu Mišović mora da se uradi pregled skenerom, kaže ovaj stručnjak i objašnjava da je taj pregled najbolje uraditi četiri-pet dana po dobijanju prvih simptoma.

- Svetska zdravstvena organizacija i velike studije koje su rađene u svetu slažu se da je u dijagnostici kovida najdominatniji skenerski nalaz. Više od 92 odsto je tačnost skenerskog nalaza, dok su PCR i brzi testovi daleko ispod toga, a čak se ni na rendgenu ne vide neke stvari - istakao je Lalošević.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track