VULIN SE SASTAO SA HARČENKOM: Razgovarali o saradnji Srbije i Rusije u oblasti bezbednosti
Foto: MUP Srbije

postoji prostor za dalje unapređenje

VULIN SE SASTAO SA HARČENKOM: Razgovarali o saradnji Srbije i Rusije u oblasti bezbednosti

Društvo -

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom o daljem nastavku saradnje dve zemlje u oblasti bezbednosti.

foto: MUP Srbije

Ministar Vulin je istakao da će Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviti dalju saradnju sa svim bezbednosnim institucijama Ruske Federacije posebno u oblasti borbe protiv terorizma, organizovanog i visokotehnološkog kriminala, ilegalne trgovine narkoticima, kao i u oblasti vanrednih situacija.

foto: MUP Srbije

Prema njegovim rečima, obuke policijskih službenika, koje su sprovođene u saradnji sa Savetom bezbednosti Ruske Federacije, Ministarstvom unutrašnjih poslova, Federalnom službom obezbeđenja, Federalnom službom vojske Nacionalne garde i drugim institucijama biće nastavljene po normalizaciji epidemiološke situacije.

foto: MUP Srbije

Ambasador Harčenko naglasio je da je saradnja u oblasti bezbednosti dve zemlje dobra i da postoji prostor za njeno dalje unapređenje kroz nove inicijative i zajedničke projekte.

Harčenko je izrazio zahvalnost ministru Vulinu na ličnom angažmanu kojim je doprineo unapređenju saradnje dve zemlje u oblasti odbrane.

Kurir.rs/ FOTO: MUP Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track