AMERIKA BIRA 2020

SPECIJAL KURIR TELEVIZIJE! PRATITE IZBORNU NOĆ U AMERICI UŽIVO: Tramp protiv Bajdena!

Društvo -

Pratite najneizvesniji politički okršaj današnjice, izbore u SAD, na Kurir televiziji uživo od 22 časa, uz reportera sa lica mesta, sa brojnim eminentnim gostima u beogradskom studiju, i uz savremena grafička rešenja, kojima ćemo gledaocima objašnjavati komplikovan sistem izbora u SAD kako bi jednostavno mogli da prate neizvesnu predsedničku trku.

Najneizvesniji politički okršaj u skorijoj istoriji odigrava se danas u Sjedinjenim Američkim Državama i sve oči uprte su u glavne kandidate, aktuelnog predsednika Donalda Trampa i njegovog rivala Džozefa Bajdena. Ko će odneti pobedu? Kontroverzni republikanac i trenutni predsednik? Ili će na njegovo mesto doći demokrata, koji je zajedno sa Obamom osam godina vodio američki narod?

foto: Printscreen Amerika bira

Ovo su izbori koji mogu promeniti sve! Broj registrovanih i ranih glasača preti da obori sve rekorde, a ove godine oči su uprte u kolebljive države intenzivnije nego ikada. Da li će se Senat i Bela kuća obojiti u crvenu ili plavu boju? Ekipa Kurir televizije nalazi se na severnoameričkom kontinentu, odakle će svoje gledaoce blagovremeno i ekskluzivno izveštavati o ovom važnom političkom događaju.

Ljubiša Ivanović u ulozi izveštača s lica mesta prenosiće nam atmosferu iz Njujorka, dok će u beogradskom studiju Kurir televizije sa eminentnim gostima razgovarati Ivana Majstorović i Silvija Slamnig. Biće i grafičkih analiza u najsavremenijem virtuelnom studiju.

Najavljeni gosti i sagovornici

  • Ivica Dačić, bivši šef diplomatije i novi predsednik Skupštine Srbije
  • Ognjen Pribićević, bivši ambasador Srbije u Berlinu
  • Milan Mišić, dopisnik Politike iz Vašingtona
  • Uroš Piper, bivši dopisnik iz Vašingtona
  • Vladimir Marinković, bivši potpredsednik Skupštine
  • Miladin Kovačević, direktor Republičkog zavoda za statistiku
  • Marko Dašić, FPN
  • Predrag Rajić, Centar za društvenu stabilnost
  • Vladimir Pejić, Direktor agencije „Faktor plus“
  • Bojan Bilbija, urednik političke rubrike Politike
  • Vladimir Pavićević, politikolog
  • Milisav Paić, Srpski spoljnopolitički krug
  • Predrag Savić, advokat
  • Američke izbore za Kurir televiziju komentarišu i: Džon Simpson, urednik spoljnopolitičke redakcije BBC, Dritan Abazović, lider Građanskog pokreta URA iz Crne Gore, Dejan Jović, profesor međunarodnih odnosa na zagrebačkom Fakultetu političkih nauka, Boris Raonić, predsednik nevladine organizacije Građanska alijansa iz Crne Gore, istoričar iz BiH Husnija Kamberović i drugi.
foto: AMG

Amerika bira - Kurir prenosi!

Uz specijalnu višečasovnu emisiju „Amerika bira 2020“ pratite glasanje na predsedničkim izborima u SAD. Od 22 časa, iz minuta u minut, imaćete najnovije informacije iz štabova i studija i tako do ranih jutarnjih časova. Dok se bude čekalo proglašenje pobednika, ekipa Kurir televizije prati i saopštava rezultate po (saveznim) državama - procente i glasove elektora. U programu uživo čekaju vas ekskluzivna uključenja iz Njujorka, gde se nalazi izveštač Ljubiša Ivanović, kao i sa još desetak lokacija u SAD. Kolege iz redakcije sa eminentnim stručnjacima i gostima analiziraće najsvežije podatke i diskutovati u kom pravcu može da ide američka politika i kako to može da promeni svet u kome živimo. Koje su političke posledice pobede Donalda Trampa, a koje Džoa Bajdena?

foto: Printscreen Amerika bira

Tokom emisije gledaocima će, primenom savremenih grafičkih rešenja, biti objašnjen komplikovan sistem izbora u SAD kako bi jednostavno mogli da prate neizvesnu predsedničku trku. Analizom predsedničke kampanje saznaćete šta je uticalo na opredeljenje američkih birača. Imaćete uvid u profile kandidata, međusobne optužbe i uvrede tokom kampanje, ispunjena i neispunjena obećanja, odnos kandidata prema ključnim svetskim silama i međunarodnim organizacijama NATO, MMF, EU... Saznaćete koje su poznate zvezde iz sveta muzike, filma, medija i sporta podržale Trampa, a koje Bajdena, videćete profile prvih dama Melanije Tramp i Džil Bajden, a imaćete priliku i da se podsetite neuspelog pokušaja opoziva (impičment)... Urednici višečasovne specijalne emisije „Amerika bira 2020“ su Mina Kostić i Marko Radoja. Voditelji emisije su Ivana Majstorović i Silvija Slamnig, a nastavak emisije „Amerika bira 2020“, koju će voditi Olja Lazarević, na programu je sutra od 7 do 11 časova.

- Kurir televizija je ambiciozno ušla u projekat. Ivana Majstorović i Silvija Slamnig imaće eminentne goste u studiju tokom cele noći. Imaćemo i grafičke analize, jer treba imati u vidu da se ne glasa samo za predsednika već i za trećinu Senata, Predstavnički dom, niz guvernerskih pozicija i lokalne legislature. Tu su i istorijska podsećanja, portreti kandidata, objašnjenje tzv. kolebljivih država, koje čas glasaju za demokrate, a čas za republikance, i čitav niz drugih zanimljivosti. Brojne kolege će se smenjivati u redakciji, kako bi voditelje i prezentere snabdeli novim informacijama najbrže moguće. I sam studio je grafički uređen na nivou kakvim se mogu pohvaliti samo najveće televizije. Pored uključenja uživo s lica mesta, gledaoce očekuju brojni informativni sadržaji koji ovaj praznik demokratije čine još zanimljivijim. A meni je čast što ću istoriju posmatrati iz prvog reda, kaže Ljubiša Ivanović.

foto: Printscreen Amerika bira

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja