NAJNOVIJI KORONA PRESEK U SRBIJI, OBOREN CRNI REKORD: 2.412 novozaraženih, u Beogradu više od 1.000! 6 preminulo
Foto: covid19.rs, Shutterstock

epidemija korona virusa

NAJNOVIJI KORONA PRESEK U SRBIJI, OBOREN CRNI REKORD: 2.412 novozaraženih, u Beogradu više od 1.000! 6 preminulo

Društvo -

U poslednja 24 sata na korona virus u Srbiji testirano je 12.617 građana, od kojih je 2.412 pozitivno.

Nažalost, preminulo je 6 osoba.

Na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 53 pacijenata.

Zaraženi po gradovima: Beograd 1.106 (46%), Novi Sad 167, Valjevo 66, Kragujevac 64, Kladovo 59, Niš 59, Kraljevo 48, Šabac 36, Aranđelovac 30, ostali manje od 30.

U Srbiji je trenutno na bolničkom lečenju više od 2.000 pacijenata, kaže premijerka Ana Brnabić.

- Bez sumnje, epidemiološka situacija će se pogoršavati. To smo videli u celoj Evropi. Nama je svaki dan važan do trenutka dok ne završimo dve nove kovid bolnice, u Beogradu i Kruševcu, i tada će biti lakše i našem zdravstvenom sistemu, a biće lakše i građanima koje moramo da lečimo od drugih bolesti. To će biti početkom decembra - rekla je Brnabić.

foto: covid19.rs

Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon rekao je danas da je situacija u Beogradu je nepovoljna, sa tendencijom pogoršanja. Prema njegovim rečima, korona virus će ove i sledeće nedelje biti veoma aktivan u glavnom gradu odakle će se rasejavati na druge strane. Kon tvrdi da veoma važno primenjivati epidemiloške mere, pre svega nositi maske i smanjiti priliv ljudi u bolnice.

U Boru 16 novozaraženih, ukupno 131

U Boru je u poslednja 24 časa registrovano 16 novih slučajeva virusa, te je na današnji dan ukupan broj zaraženih u tom gradu 131, podaci su Zavoda za javno zdravlje "Timok", objavljeni na sajtu grada. Nadležni u gradskim zdravstvenim institucijama naglašavaju da je neophodno da se svi građani pridržavaju mera koje je propisao republički Krizni štab u cilju sačuvanja svog i zdravlja svojih najbližih.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track