DR MIRSAD ĐERLEK: U Novom Parazu 100 odsto povećan broj zaraženih!
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Eksplozija korone

DR MIRSAD ĐERLEK: U Novom Parazu 100 odsto povećan broj zaraženih!

Društvo -

Dr Mirsad Đerlek, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja upozorava da je situacija u Novom Pazaru vrlo ozbiljna i da ako hitno ne reagujemo može se poniviti stanje iz juna i jula meseca.

- Želim, kao odgovoran čovek i osoba koja trenutno obavlja funkciju državnog sekretara, da skrenem pažnju da je u Novom Pazaru prividno zatišje koje nagoveštava buru i eksploziju korone koju smo pre nekoliko meseci doživeli. U poslednjih 10 dana broj prvih pregleda u kovid ambulanti znatno je veći, a broj PCR pozitivnih pacijenata za 100 odsto veći nego u prethodnih 25 dana - kaže za Kurir Đerlek.

On dodaje da, ako uporedimo septembar i oktobar broj PCR pozitivnih je veći čak sedam puta, što je zabrinjavajuće: - Ako se ovaj trend nastavi, a hoće, pitanje je šta nas čeka u novembru i decembru. Sada su sezonske respiratorne infekcije udružene sa kovidom, ali već u decembaru preti opasnost udruživanja gripa i kovida. Moramo biti spremni. Opšta bolnica Novi Pazar je spremna sa 350 kreveta. Sutra otvaramo privremnu kovid bolnicu u Novopazarskoj banji sa 100 mesta i u narednih nekoliko dana u dogovoru sa Ministarstvom odbrane i ministrom Nebojšom Stefanovićem i ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarem otvorićemo jos jednu privremenu bolnicu u sportskoj dvorani "Pendik" sa 130 mesta. Sve ovo radimo da nas treći talas ne iznenadi i zbrinemo pacijente iz Novog Pazara, Tutina, Sjenice i Raške.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track