UPOZORENJE DR KAMENOVA: Evo zašto se lako razbolite! Ovaj savet je NEVEROVATNA prevencija! Spasite sebe i decu OVOM kombinacijom!
Foto: Youtube Printscreen/RTS Ordinacija

prevencija

UPOZORENJE DR KAMENOVA: Evo zašto se lako razbolite! Ovaj savet je NEVEROVATNA prevencija! Spasite sebe i decu OVOM kombinacijom!

Društvo -

Imunolog dr Boris Kamenov objasnio je koliko su za jačanje imuntiteta i odbranu od korona virusa važni probiotici i uticaj vitamina D.

"Probiotik je veoma važan, bakterije su ključno pitanje zaštite organizma od svih mogućih patogena. Imamo mnogo probitioka, ali nisu svi efikasni u zaštiti od kovida. Laktobacilus najmoćniji, mislim da je on dosta važan da unapredi stanje sluzokože gde se bije odlučujuća bitka. Dobra sluzokoža zaustavlja prodor virusa, zato su probiotici važni", naglasio je dr Kamenov.

On je istakao da još uvek nismo zakasnili sa prevencijom, ali da moramo ozbiljno da razumemo neke stvari.

"Nismo zakasnili, imamo još veliku šansu, ali moramo ozbiljno da razumemo neke stvari. Ima vitamina u hrani, možemo dosta toga preko hrane, ali kada je reč o vitaminu D, dobijamo značajan deo preko sunca. Sada kada nema sunca, drastično pada nivo vitamina. Kod malignih bolesti i raznih drugih zdravstvenih stanja potrebne su veće doze vitamina D. U ovo vreme kada nema sunca, skoro ne mogu da nađem čoveka koji ima normalan nivo vitamina D. Oni su kandidati da se prvo lakše razbole, pa da imaju težu kliničku sliku", upozorio je.

Doktor Kamenov dodao je da i deca mogu da piju jedan probiotik dnevno, a evo i kako.

"I deca mogu da piju jedan probiotik dnevno, ali uz vitamin D, jer oni komplemetarno deluju. Tako se smanjuje opasnost od citokinske oluje i komplikacija od ovog virusa".

Kurir.rs/Prva TV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track