PAŽNJA! ZA OVO SE IDE U ZATVOR DO 5 GODINA: Turističke agencije koje su menjale datume na aranžmanima učinile KRIVIČNO DELO
Foto: Media Centar

U PREVARU UIVUČENI I POJEDINI RADNICI

PAŽNJA! ZA OVO SE IDE U ZATVOR DO 5 GODINA: Turističke agencije koje su menjale datume na aranžmanima učinile KRIVIČNO DELO

Društvo -

Goran Papović iz Nacionalne organizacije potrošača upozorava da je antidatiranje krivično delo i da je za njega zaprećena kazna do pet godina zatvora!

Pojedine turističke agencije, koje nisu uspele da obezbede garanciju putovanja, antidatirale aranžmane na datume pre 30. septembra.

U tu prevaru uvukle su i svoje radnike.

"To je krivično delo prevare i zaprećena je kazna zatvora do pet godina", kaže Papović.

Na prevare upozorava Udruženje potrošača "Efektiva".

To udruženje se oglasilo saopštenjem u kome se kaže:

"Dobili smo informaciju da neke turističke agencije, koje nisu uspele da obezbede garanciju putovanja, čime gube pravo na prodaju aranžmana, to ipak rade tako što falsifikuju ugovore o putovanju, odnosno antidatiraju ih na septembar, kako bi ih uklopili u tada važeće polise osiguranja".

"Efektiva" upozorava one koji su se bavili prevarama da su učinili krivično delo.

"Upozoravamo vlasnike i zaposlene tih agencija da čine ozbiljno krivično delo, a putnike koji učestvuju u tome da sebi čine potencijalno veliku štetu (takođe učestvuju u krivičnom delu)! Od ponedeljka ćemo o svemu obavestiti nadležne i zatražiti hitnu reakciju!", navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track