SRAMNO IŽIVLJAVANJE NAD PSIHIČKIM BOLESNIKOM U LESKOVCU: Bezdušni vozač najgorim psovkama se ostrvio na nesrećnog mladića (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Shutterstock

užas

SRAMNO IŽIVLJAVANJE NAD PSIHIČKIM BOLESNIKOM U LESKOVCU: Bezdušni vozač najgorim psovkama se ostrvio na nesrećnog mladića (VIDEO)

Društvo -

Na društvenim mrežama kruži snimak zastrašivanja i zlostavljanja tridesetogodišnjeg mladića romske nacionalnosti koga za sada nepoznate osobe vređaju, prate automobilom i psovkama proteruju iz grada, a kako saznajemo, reč je o psihički oboleloj osobi koja se u ovom trenutku nalazi u postupku socijalnog i zdravstvenog zbrinjavanja.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Na sporni snimak nas je upozorio medicinski radnik koji ga je lečio, sada u penziji, uz tvrdnje da je ceo slučaj prijavio Kancelariji za ljudska i manjinska prava od koje novinari još uvek očekuju odgovor da li su ceo slučaj prijavili nadležnim organima, navodi Jugmedia.rs.

“Na snimku se vidi kako bahati vozač maltretira i psuje bolesnika sa Odeljenja prishijatrije Opšte bolnice Leskovac, koji je pritom težak socijalni slučaj, bez krova nad glavom. Ja sam bivši zdravstveni radnik Odeljenja za psihoze i savršeno znam istoriju bolesti ovog mladića. Stalno se pitam zašto grad nema rešenje za ovakve slučajeve? Smatram da je ovakvo ponašanjanje prema bolesnim ljudima nedopustivo”, komentariše Leskovčanin koji nam je poslao snimak uz napomenu da je o celom slučaju pismeno obavestio Kancelariju za ljudska i manjinska prava.

U Centru za socijalni rad Leskovac nam je rečeno da je postupak zbrinjavanja ovog mladića u toku.

“On je već duže vreme korisnik socijalne pomoći, a zdrvastveno stanje mu se pogoršačo pre par meseci, kada smo i njegovog sina smestili u hraniteljsku porodicu. Jako je emotivan i stalno se interesuje za položaj svog deteta. Bio je potpuno saradljiv, čist, uredan i sam je mogao da funkcioniše. Naglo mu se pogoršalo stanje u poslednjih par meseci i mi smo odmah krenuli u postupak smeštaja. Do kraja sledeće nedelje će biti smešten u Zaplanjski dom u Gadžinom Hanu”, kaže za juGmediu direktor Centra za socijalni rad Predrag Momčilović.

On tvrdi da je u ovu zdravstvenu ustanovu već smešteno desetak korisnika centra.

Igrom slučaja, mladića nad kojim se vrši nasilje na snimku, članovi naše redakcije imaju prilike često da vide kako sam šeta gradskim ulicama bez ičije pratnje i bilo kakvog vida zaštite. U raniejm periodu u nekoliko navrata smo pisali o beskućnicima koji preživljajavju na ulicama grada i uglavnom je reč o osobama koji su pacijenti Odeljenja za psihijatriju leskovačke Opšte bolnice. U Centru za socijalni rad nam je rečeno da trenutno u samom gradu sa blizu 100.000 stanovnika ne postoje uslovi za njihov smeštaj.

(Kurir.rs/Jugmedia.rs, D.Marinković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track