TEŠKO IM PADA SAMOĆA

NAJPLEMENITIJI POZIV! Geronto domaćice pomažu onima koje su SVI ZABORAVILI! Starcima treba da PROGOVORE sa nekim KURIR TELEVIZIJA

Društvo -

U svojoj devetoj decenjii života starica iz Suvoborskog sela živi potpuno sama. Boluje od parkinsonove bolesti, a njeni najbliži je obilaze kada im posao i obaveze to dozvole.

Ali, to ije dovoljno.

Sama uspeva nekako da založi vatru ili isprži neko jaje, a kako sama kaže, više leži, nego što sedi. Baka Ljubica i sama kaže da sa nastrpljenjem čeka da joj neko pređe prag i olakša svakodnevicu.

- Znam da mi dolazi razgovor u kuću. Da progovorim sa nekim, da otvorim usta - sa bolom kaže ova starica.

I baš tu najpotrebniju reč uvek joj pruža Gordana Milošević, geronto domaćica, koja stečenim iskustvom daje punu podršku. Vreme korone posvetila je potpuno ovom poslu, pa tako i baka Ljubica ima mogućnost da nastavi samostalan život, bez obzira na teret godina.

- Očekuje me radost, jako je srećna kad dolazim, dva puta sedmično i mnogo se obraduje. I ja se naravno obradujem, kad vidim koliko je srećna.

Angažovanje na selu znatno je zahtevnije, nego ono na gradskom području, ali Gordana ne vidi prepreku da maksimalno pomogne ovoj starici.

Iako je apoteka daleko, i nisu uslovi za život dovoljno prilagođeni starima, Ljubica ne želi da napusti svoje selo, gde se, kako kaže jako lepo oseća.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track