DVOJICI ANESTEZIOLOGA KARAĐORĐEVA ZVEZDA: Prof. Lađeviću i Jankoviću najviša odličja za borbu za svaki život!
Foto: Shutterstock

Orden od predsednika države

DVOJICI ANESTEZIOLOGA KARAĐORĐEVA ZVEZDA: Prof. Lađeviću i Jankoviću najviša odličja za borbu za svaki život!

Društvo -

Dvojici anesteziologa - prof. dr Nebojši Lađeviću i prof. dr Radmilu Jankoviću predsednik države Aleksandar Vučić dodelio je danas, na Dan primirja, Karađorđeve zvezde trećeg stepena za "izuzetne zasluge i doprinos u sprovođenju aktivnosti na sšrećčavanj ju širenja zaraune bolesti kovid 19".

Prof. dr Nebojša Lađevića, direktor Centra za anesteziologiju i reanimatologiju Kliničkog centra Srbije, na čelu je ogromne ekipe anesteziologa koji čitav Beograd - sve kovoid bolnice drže pod kontolom od početka epidemije koronavorusa, ali i obučavaju kolege širom Srbije za rad s respiratorima i pružaju svaku stručnu pomoć.

foto: Privatna Arhiva

- Izuzetno sam počastvovan što sam jedan od dobitnika ordena kao lekar - anesteziolog koji je odrastao i školovao se i predano radio u Srbiji. Zahvalan sam državi koja je to primetila. Lekari su uvek bili uz svoj narod kad je teško pa koristim još jednu priliku da poručim da savete lekara treba slušati. Orden želim da posvetim, pre svega, svojoj porodici i podelim sa njima ponos, a oni će to najbolje razumeti jer su i supruga Ivana i sin Nikola takođe lekari - kaže za Kurir prof. Lađević.

Prof. dr Radmilo Janković, direktor je Klinike za anesteziju i intezivnu terapiju Kliničkog centra Niš i načelnik niške kovid bolnice, iste one kroz koju je prošlo hiljade najtežih pacijenata s juga i istoka Srbije i gde se za svaki život osma meseci neumorno bore svi redom - od sestara do lekara.

foto: Ana Paunković

- Nisam bio heroj, ali sam vodio bolnicu heroja. Orden za hrabre, časne i istrajne borce kovid bolnica širom južne i istočne Srbije. Za nepokolebljivost, onda kada su svi mislili da ćemo pasti....za narod i čast profesije. Bila mi je čast da vas vodim #nikadasenecemopredati - kaže za Kurir prof. Janković.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track