DOŠAO SA PRELOMOM RUKE, A ONDA JE UTVRĐENO DA IMA KORONU: U Tiršovoj sve više najmlađih pacijenata sa respiratornim infekcijama
Foto: Zoran Šaponjić

situacija pod kontrolom

DOŠAO SA PRELOMOM RUKE, A ONDA JE UTVRĐENO DA IMA KORONU: U Tiršovoj sve više najmlađih pacijenata sa respiratornim infekcijama

Društvo -

U Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj povećan je broj pacijenata sa respiratornim infekcijama, ali trenutno nema nijednog na respiratoru, izjavio je danas direktor te ustanove Siniša Dučić.

Deca zaražena virusom korona prema njegovim rečima se zbrinjavaju u KBC "Dragiša Mišović" koji je kovid bolnica, a Tiršova je predviđena za najteže male pacijente čije lečenje zahteva mehaničku ventilaciju - respirator.

- Tih pacijenata nije bilo puno od početka kovid epidemije. Bilo ih je šest na respiratoru, ali su se uspešno oporavili i otišli kući - naveo je doktor Dučić i dodao da su svi pacijenti na respiratoru imali udružene bolesti.

U toj zdravstvenoj ustanovi trenutno nema nijednog pacijenta na respiratoru, ali imaju jednog bolesnika s hroničnom bubrežnom insuficijencijom koji je na dijalizi i koji je kovid pozitivan.

U Tiršovoj celo jedno krilo izdvojeno je za kovid pacijente sa jednom operacionom salom i odeljenjem gde su respiratori.

Svim pacijentima koji dolaze na bolničko lečenje rade se brzi testovi i ukoliko se utvrdi da je neko pozitivan zbrinjava se u odeljenju namenjenom za kovid pacijente.

- Pre dva dana imali smo pacijenta koji je imao prelom ruke, koji nije imao nikakve simptome, a rutinskom testiranjem utvrđeno je da je kovid pozitivan. On je zbrinut na kovid odeljenju i nakon uspešnog nameštanja ruke pušten je kuće - pojasnio je Dučić.

Napominje da je bilo nekoliko pacijenata kojima je hitno morala da se uradi operacija slepog creva, a za koje je na prijemu utvrđeno da su kovid pozitivni.

- Oni su upućeni u specijalni deo bolnice predviđen za te pacijente. Nakon hirurške intervencije i nakon stabilizacije otpušteni su na kućno lečenje - rekao je Dučić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja