Najnovije vesti

DRŽAVA RADI SVOJ POSAO Vulin: Žandarmerija će ubuduće svakodnevno dežurati na ulicama Šida (FOTO)
Foto: MUP Srbije

građani mogu da odahnu

DRŽAVA RADI SVOJ POSAO Vulin: Žandarmerija će ubuduće svakodnevno dežurati na ulicama Šida (FOTO)

Društvo
12:52h

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da policija svakodnevno brine da građani Šida i svi ostali građani Srbije budu zaštićeni i da njihov svakodnevni život ne trpi zbog posledica migrantske krize.

- Država radi svoj posao. Zbog pojačanog broja i priliva migranata, koji se sada oseća i na prostoru Šida, Žandarmerija će u narednim danima dežurati na teritoriji te opštine i voditi računa da se na ulicama ne nalaze oni koji na njima ne treba da budu, posebno da nema nekontrolisanih okupljanja - rekao je Vulin u Šidu.

Prema rečima načelnika PU Sremska Mitrovica Dragana Stojanca na području Šida nalaze se tri prihvatna centra u kojima je 1.860 migranata. Od toga je u Šidu 260, Principovcu 600 i u Adaševcima 900 osoba.

Vulin, koji je sa direktorom policije Vladimirom Rebićem i predsednikom opštine Šid Zoranom Semenovićem obišao policijske službenike koji su jutros rano sproveli akciju pronalaska "iregularnih" migranata, pozvao je građane da veruju svojoj državi i policiji.

Ministar je pozvao građane i da ne nasedaju na lažne vesti i da ne slušaju nikoga ko ih poziva da se organizuju, kako bi sačuvali nešto od nekoga, jer u Srbiji postoje zakoni i niko ne može da uzme pravdu u svoje ruke.

foto: MUP Srbije

- Nijedan migrant koji nije u našem sistemu i nema uredne dozvole ne sme i ne može da se kreće po našim ulicama. Posebno ne sme da pravi kampove ili da se zadržava na prostoru gde to nije regulisano i dozvoljeno - rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima migranti zbog krize sa korona virusom mogu predstavljati i zdravstveni problem i za sebe i za građane Srbije i zbog toga moraju biti u kampovima gde su kontrolisani i gde imaju svu moguću medicinsku pomoć i zaštitu.

foto: MUP Srbije

MUP je tu, kako je naglasio, da brine i vodi računa da se svakodnevni život građana normalno odvija.

- Verujte svojoj državi, ne nasedajte lažnim vestima i pustite državu da radi svoj posao. Kroz Srbiju je prošlo više od milion migranata, a gotovo da nije bilo incidenata i to nije slučajno. To je zato što naša policija, zajedno sa svim ostalim bezbednosnim službama, dobro radi svoj posao - rekao je Vulin.

foto: MUP Srbije

Načelnik iz PU Sremska Mitrovica Dragan Stojanac rekao je da svakodnevno preduzima aktivnosti na pronalaženju iregularnih migranata.

foto: MUP Srbije

Stojanac je dodao da patrole svakodnevno pronalaze u gradu i na prilazu Šidu grupe iregularnih migranata koje dovode u prihvatne centre Adaševci i Principovac.

- Kriminal u migrantskoj populaciji uglavnom se odnosi na međusobne sukobe i nisu zabeleženi napadi na građane - rekao je Stojanac.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...