Najnovije vesti

KORONA U MANASTIRU ŽIČA: Zaraženo 17 sestara i sveštenik! Odložena redovna bogosluženja!
Foto: Shutterstock

U izolaciji

KORONA U MANASTIRU ŽIČA: Zaraženo 17 sestara i sveštenik! Odložena redovna bogosluženja!

Društvo

Čak 17 sestara iz Manastira Žiča i jedan sveštenik zaraženi su koronavirusom i nalaze se u izolaciji. Kako za Kurir objašnjava zamenica igumanije Manastira Žiča, monahinja Nektarija, niko od zaraženih nije životno ugrožen i svi se dobro osećaju, nemaju kontakt sa vernicima a redovna bogosluženja su odložena do daljeg, dok svi ne ozdrave.

foto: Marina Lopičić

- Zaraženo je 17 sestara, to su sve mlađe sestre, imaju blage simptome i u izolaciji su. Nas je ukupno 40 u manastiru, a od tih sedamnaest, zaražena je i jedna starija sestra koja se dobro oseća, nema temperaturu, testirana je kao i sve ostale sestre i utvrđeno je da ima virus. Monahinje su testirane odmah nakon što su primetile da imaju temperaturu, i nakon toga su izolovane - kaže sestra Nektarija i dodaje da je i sveštenik dobro i da i on ima blage simptome virusa.

foto: Youtube Printscreen

- Nije imao temperaturu. Narod dolazi u crkvu, ali sestre su u izolaciji. Mi koji smo zdravi se ne približavamo se crkvi niti porti, nema bogosluženja. U nedelju je bila jedna služba na kojoj su dve sestre otpevale liturgiju, bez kontakta sa bilo kim - navela je monahinja.

Foto/Source:Shutterstock/K. V.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...