DETALJNIJE OD OVOGA NE MOŽE: Ovo je vremenska prognoza čuvenog meteorologa za nedelju pred nama, iz dana u dan
Foto: Zorana Jevtić

DA ZNATE KAKO DA SE OBUČETE

DETALJNIJE OD OVOGA NE MOŽE: Ovo je vremenska prognoza čuvenog meteorologa za nedelju pred nama, iz dana u dan

Društvo -

Čuveni meteorolog Đorđe Đurić je objavio detaljnu prognozu vremena za nedelju pred nama.

"I ovog vikenda nad našim područjem bio je dominantan uticaj anticiklona, što je bio slučaj tokom cele prve polovne novembra. Vazdušni pritisak je bio iznad normale, vetar slab i to su i više nego idealni uslovi za maglovito i tmurno vreme u nižim slojevima atmosfere, dok je u planinskim predelima bilo vedro i toplije.

U ponedeljak se sa severozapada očekuje približivanje hladnog frota. Ispred njega će preko našeg područja preovadavati južno strujanje i posle dužeg vremena u većem delu Srbije biće sunčanih intervala i biće veoma toplo za ovo doba godine. Maksimalna temperatura u pojedinim delovima Srbije biće i do 19°C, u Beogradu do 17°C. Maglovito i tmurno, ali i hladnije vreme zadržaće se u Timočkoj i Negotinskoj Krajini.

U ponedeljak krajem dana do severozapada Srbije očekuje se prodor hladnog fronta, u utorak i preko ostalih predela Srbije, pa će doći do naoblačenja sa kišom, uz pad temperature i skretanje vetra na severozapadni, a na planinama će kiša preći u susnežicu i sneg.

Maksimalna temperatura u utorak i u sredu u većem delu Srbije biće oko 10°C. U sredu na severu i zapadu Srbije suvo, u ostalim predelima kiša, na planinama sneg, uz prestanak padavina do kraja dana.

U četvrtak i petak suvo. U petak krajem dana sa severozapada novo naoblačenje, pa nas sledeće subote očekuje kišovito i hladno, na planinama sa snegom.

Kraj novembra doneće vreme u skladu sa kalendarom, uz jutarnje temperature oko 0°C i dnevne oko 5-6°C, pa ne bi bio isključen ni prvi simblični sneg i u nižim predelima Srbije", napisao je Đurić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja