STEFANOVIĆ SE SASTAO SA AMBASADOROM IRANA: Razvijati saradnju u oblasti odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

dve prijateljske zemlje vežu istorijske veze

STEFANOVIĆ SE SASTAO SA AMBASADOROM IRANA: Razvijati saradnju u oblasti odbrane

Društvo -

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Islamske Republike Iran u Beogradu Rašidom Hasan Pur Beiem.

Na početku sastanka ministar Stefanović podsetio je da dve prijateljske zemlje vežu istorijske veze i odnosi koji traju više od 80 godina i zahvalio na principijelnoj poziciji Islamske Republike Iran u vezi sa nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti takozvanog Kosova.

foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Ministar Stefanović istakao je da Republika Srbija ostaje posvećena zadržavanju statusa vojne neutralnosti, kao i da je u skladu sa politikom predsednika Republike Aleksandra Vučića naš interes očuvanje mira i stabilnosti u cilju ekonomskog napretka.

foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Ambasador Pur Bei čestitao je ministru Stefanoviću stupanje na novu dužnost i poželeo uspeh u daljem radu. Preneo je zainteresovanost iranske strane za uspostavljanje saradnje u oblasti odbrane i naglasio je da postoje potencijali za razvijanje saradnje u oblastima vojnog obrazovanja, vojne medicine, kao i ostalim oblastima od zajedničkog interesa.

Kurir.rs/ Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track