Najnovije vesti

SRBIJA NEOBIČNA OAZA ZA NJUJORČANE, DEJVIS ODUŠEVLJEN: Trošim upola manje nego kod kuće a živim u stanu s pogledom na ceo Beograd!
Foto: Beoinfo

željnI putovanja I begA iz svog grada

SRBIJA NEOBIČNA OAZA ZA NJUJORČANE, DEJVIS ODUŠEVLJEN: Trošim upola manje nego kod kuće a živim u stanu s pogledom na ceo Beograd!

Društvo

Srećem sjajne ljude s kojima posećujem odlične restorane i razgovaram o temama koje nisu samo političke, kaže Amerikanac

NJUJORK - Srbija se pojavljuje kao neobična oaza za Njujorčane željne putovanja, koji bi da "pobegnu" iz svog grada.

foto: Shutterstock

Jedan takav je i mladi Dejvis Ričardson koji je pre nekoliko meseci odlučio da pobegne od epidemije u Njujorku i doputuje u srpsku prestonicu.

On kaže da ga Beograd podseća na bruklinski kvart Vilijamsburg od pre 10 godina i da mu se dopada aktivan i ispunjen život koji ima u glavnom gradu Srbije.

foto: EPA/Peter Foley

"Ovde trošim upola manje nego u Njujorku, a živim u apartmanu sa pogledom na ceo grad. Računica je jasna: ovde je sve upola jeftinije i nema restrikcija, srećem sjajne ljude s kojima posećujem odlične restorane i razgovaram o temama koje nisu samo političke", kaže Ričardson, preneo je dnevnik Njujork post.

Preko dana Dejvis izlazi sa poznanicima u kafiće, a noću ide u diskoteke i barove i sve mu je, kako kaže na dohvat ruke, na pešačkoj distanci od beogradskog stana u kojem živi.

foto: Profimedia

"Ovaj grad poseduje magičnu moć da vas zaceli: od Kalemegdana i podzemnih laguma, preko tradicije koja se proteže vekovima u prošlost, do sagovornika sposobnih da vode tematski nijansirane i sadržajne razgovore", kaže Dejvis Ričardson i ističe da nove restriktivne mere vlade Srbije neće uticati na utisak koji je srpska prestonica već ostavila na njega.

foto: Profimedia

"Ukoliko u Americi stanje nastavi da ide u istom smeru, uz "zaključavanja", fizičku i socijalnu distancu, sve više ljudi dolaziće u Beograd", smatra mladi Njujorčanin.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...