SARADNJA SA INSTITUTOM ZA TRANSFUZIJU KRV: Geosindikat pokrenuo akciju dobrovoljnog davanja krvi
Foto: RGZ

RGZ

SARADNJA SA INSTITUTOM ZA TRANSFUZIJU KRV: Geosindikat pokrenuo akciju dobrovoljnog davanja krvi

Društvo -

Prvi put u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, akciju dobrovoljnog davanja krvi organizovao je Geosindikat u svojim prostorijama u sedištu Republičkog geodetskog zavoda.

Pandemija korona virusa uticala je na smanjenje broja davalaca krvi, pa su članovi Geosindikata pokrenuli inicijativu da se upravo zbog teške epidemiološke situacije organizuje akcija kako bi se pomoglo povećanju rezervi krvi koja je u ovom trenutku posebno dragocena.

Akciji dobrovoljnog davanja krvi, uprkos povećanom delovanju korona virusa, odazvalo se 39 osoba, a krv je doniralo 34 od kojih su troje prvi put postali davaoci krvi. Izvesno je da teška vremena stvaraju nove heroje.

foto: RGZ

Tokom akcije dobrovoljnog davanja krvi, primeljene su sve mere prevencije. Učesnici akcije nosili su maske i održavana je potrebna distanca. Osoblje Instituta za transfuziju krvi pomoglo je da se mere pravilno sprovedu.

Imajući u vidu da je humanost jedna od ideja vodilja članova Geosindikata i motiv udruživanja, nova akcija dobrovoljnog davanja krvi biće i ponovo organizovana.

U akciji koju organizuje Geosindikat Republičkog geodetskog zavoda učestvovali su zaposleni koji rade u sedištu RGZ-a i u službama za katastar nepokretnosti na teritoriji Grada Beograda.

Institu za transfuziju krvi Srbije uveo je novinu da putem Vibera obaveštava sve davaoce krvi o mestima gde se organizuju akcije dobrovoljnog davanja krvi.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track