Najnovije vesti

EPS POZVAO MAJIĆA DA SE UVERI U KVALITET UGLJA: Pozivamo da bude naš gost i upoznamo sa kompletnim procesom proizvodnje
Foto: Shutterstock

da se razjasne sve nedoumice

EPS POZVAO MAJIĆA DA SE UVERI U KVALITET UGLJA: Pozivamo da bude naš gost i upoznamo sa kompletnim procesom proizvodnje

Društvo

Direktor OC "Površinski kopovi" Baroševac u RB Kolubara Srđan Alimpijević izjavio jes da direktor istraživačke stanice Petnica Vigor Majić nije odgovorio na zahtev EPS-a da dostavi podatke na osnovu kojih iznosi svoje tvrdnje o lošem kvalitetu uglja i pozvao ga da poseti RB Kolubara kako bi se uverio u proces proizvodnje i kvalitet te rude.

Takođe, Majić tvrdi i da ugalj koji EPS prodaje nema sertifikate, te je Alimpijević danas pokazao sertifikate akreditovanih laboratorija o kvalitetu uglja, kao i deklaracije za svaki asortiman.

Da su njegove tvrdnje o tome da ugalj iz RB Kolubara zagađuje vazduh paušalne, potkrepljujemo ne samo sertifikatima iz naših laboratorija, koje su u pogonu 24 časa, već i deklaracijama koje posedujemo za svaki asortiman proizvoda za široku potrošnju”, rekao je Majić.

Ističe da sve te deklaracije dobijaju kupci prilikom potpisivanja ugovora, a koje su, navodi, i garancija kvaliteta.

foto: Fonet Božidar Petrović

“Sve se precizno beleži u našim laboratorijama i dokumentuje, što se može videti i u rezultatima analiza”, navodi Alimpijević.

Kaže da svojim paušalnim tvrdnjama Majić ne narušavamo samo rad EPS-a, već i ugled Petnice.

“Očigledno se direktor Petnice ne razume u ugalj, te ga pozivamo da bude naš gost u RB Kolubara, da ga upoznamo sa kompletnim procesom proizvodnje uglja i da ga sprovedemo kroz sve pogone basena”, rekao je Alimpijević.

Kurir.rs

Foto Shutterstock

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...