NOVI NAPAD NA KURIR: I BIRN pod kontrolom Šolakove medijske hobotnice
Na istom zadatku: Marinika Tepić, Slobodan Georgiev i Jugoslav Ćosić, Foto: Kurir

NASTAVAK PRLJAVE KAMPANJE

NOVI NAPAD NA KURIR: I BIRN pod kontrolom Šolakove medijske hobotnice

Društvo -

Gotovo istovremeno dok je Đilasova potpredsednica po ko zna koji put iznosila paušalne optužbe protiv Kurira, o našoj kući se pojavio tekst na Balkanskoj istraživačkoj mreži. Postalo je očigledno da svi mediji poslovno-političkog lobija rade po istom šablonu

Poslovno-politički lobi predsednika Junajted grupe Dragana Šolaka i lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa poveo je novu neviđenu hajku na Kurir, a za taj posao upregao je svoju kompletnu medijsko-političku artiljeriju. Đilas i Šolak juče su praktično izveli simultani napad na naš list, koristeći već viđene aktere i akcije, poput konferencija na otvorenom potpredsednice Đilasovog SSP Marinike Tepić, ali su u ovaj novi udar na Kurir upregli i Balkansku istraživačku mrežu (BIRN), koja je u svom tekstu objavila niz optužbi na račun naše kuće i njenog poslovanja, i to uglavnom sve stvari koje su već više puta viđene i besomučno ponavljane u medijima Junajted grupe.

Čvrsta sprega

BIRN je ovim potezom samo ozvaničio svoju spregu s poslovno-političkim lobijem Šolaka i Đilasa i dokazao da je i on deo medijske mašinerije kojom ovaj dvojac diriguje iz istog centra. Zato ne čudi što je milion puta ispričana priča BIRN juče ekspresno raširena na televizijama i portalima N1, Nova S i svim drugim medijima u vlasništvu Junajted grupe.

Dragan Šolak
Dragan Šolak foto: Screenshot, Shutterstock, Profimedia

Đilasovi i Šolakovi mediji pretvaraju se u udarnu pesnicu uvek po istom šablonu, odnosno po istoj matrici. Dovoljno je da jedan šraf iz medijske mašinerije napadne cilj - ceo mehanizam se odmah pokreće, preuzima isti arsenal i udara iz svojih oružja. Tako je to radio list Danas i pre nego što je Šolak najavio da će ga kupiti, tako to sada radi BIRN. Dakle, svi mediji pod kontrolom Junajted grupe dosad su funkcionisali po principu spojenih sudova - uzajamno su se reklamirali, međusobno ispomagali i čvrsto držali zajedničke uređivačke politike.

Simptomatično je, takođe, i to što su glavni „istraživači“ BIRN Slobodan Georgiev i Ana Novaković u međuvremenu prešli da rade u medijima Junajted grupe. Georgiev je postao šef Njuzmaks adrije, a Novakovićeva novinarka N1.

Sve ide s jednog mesta

Nije nimalo slučajno ni to što je tekst BIRN objavljen gotovo istovremeno dok je Marinika Tepić držala konferenciju za medije, ovoga puta ispred zgrade Vlade Srbije, u kojoj je ponavljala iste neutemeljene i neosnovane optužbe na račun saradnje Kurira i Telekoma. Tepićeva je juče nastupila kao predstavnik političkog dela poslovno-političkog lobija, dok je BIRN zastupao interese poslovnog dela tog lobija.

Više je, dakle, nego očigledno da je napad na Kurir orkestriran i da se vodi iz jednog centra, onog u kojem glavnu reč imaju Đilas i Šolak i njihovi zajednički poslovni i politički interesi. Uprkos svim ovim napadima, Kurir neće stati i nastaviće da objavljuje istinu o tajnom savezništvu Šolaka i Đilasa i stvarnim motivima svake njihove aktivnosti.

Kurir.rs/ Redakcija Kurira Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track