MINISTAR VULIN U SUBOTICI: Policija vodi računa da život građana ne bude ugrožen
Foto: MUP Srbije

sprovedena akcija pronalaska iregularnih migranata

MINISTAR VULIN U SUBOTICI: Policija vodi računa da život građana ne bude ugrožen

Društvo -

BEOGRAD - Svi migranti u našoj zemlji imaju mogućnost i pravo da budu u prihvatnim centrima i tu im je obezbeđena medicinska i svaka druga zaštita, ali svako ko napusti prihvatni centar bez dozvole i kreće se van centra bez odgovarajuće saglasnosti, naići će na odgovor Ministarstva unutrašnjih poslova, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

On je danas sa direktorom policije Vladimirom Rebićem i republičkim komesarom za izbeglice i migrante Vladimirom Cucićem obišao policijske službenike koji su jutros u Subotici sproveli akciju pronalaska iregularnih migranata.

1 / 4 Foto: MUP Srbije

Ministar Vulin je istakao da ni jedan migrant ne može da bude van kampova bez odgovarajuće dozvole i da se moraju poštovati zakoni države Srbije.

"U vreme kovida mi moramo da čuvamo i njihovo zdravlje, ali i da čuvamo zdravlje naše nacije", rekao je ministar.

foto: MUP Srbije

Vulin kaže da je Srbija humana, organizovana zemlja u kojoj se poštuje zakon.

"Niko ne može da krši naš zakon, a da za to ne bude kažnjen i da za to ne naiđe na odgovarajuću reakciju Ministarstva unutrašnjih poslova. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova će nastaviti da vode računa da naš svakodnevni život ni na koji način ne bude ugrožen, a ni posledica ove migrantske krize", naglasio je ministar Vulin.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track