SASTANAK U MINISTARSTVU: Stefanović razgovarao s ambasadorom Turske Bilgičem
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane

SASTANAK U MINISTARSTVU: Stefanović razgovarao s ambasadorom Turske Bilgičem

Društvo -

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa ambasadorom Republike Turske u Beogradu Tanžu Bilgičem.

Ministar Stefanović istakao je da su bilateralni odnosi Republike Srbije sa Republikom Turskom na visokom nivou i da snažno podržava dalji razvoj saradnje dveju država, koja nesumnjivo doprinosi očuvanju mira i stabilnosti, kako u regionu Zapadnog Balkana, tako i u globalnim razmerama. On je ocenio da je to potvrđeno visokim nivoom saradnje koje su imala ministarstva unutrašnjih poslova dveju zemalja i namera je da se taj nivo postigne i u saradnji dva ministarstva odbrane, zasnovanoj na opredeljenju Republike Srbije ka vojnoj neutralnosti i balansiranoj politici odbrane. Na sastanku je posebno naglašena potreba za razvojem saradnje u oblasti opremanja i modernizacije.

Sagovornici su se saglasili da će to predstavljati solidnu osnovu za podizanje međusobne interoperabilnosti na viši stepen od prikazanog na dosadašnjem zajedničkom učešću na multinacionalnim vežbama, razmeni polaznika na različitim oblicima školovanja i usavršavanja, kao i jačanju ukupnih operativnih sposobnosti dve vojske. Ambasador Bilgič čestitao je ministru Stefanoviću imenovanje na novu dužnost i poželeo mu uspeh u daljem radu. On je istakao da na osnovu dosadašnje saradnje Republike Srbije i Republike Turske postoje dobri uslovi za njeno intenziviranje i unapređenje. Ambasador Turske izrazio je duboko uverenje da će se saradnja intenzivirati i saglasio sa ministrom Stefanovićem oko težišnih oblasti budućih zajedničkih aktivnosti.

Kurir.rs/Ministarstvo odbrane Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track