NE IGNORIŠITE

ISPOVEST ZAVISNICE OD INTERNETA: Ovo su SIGURNI znaci da vam je dete u VELIKOM PROBLEMU (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Zavisnost od Interneta i socijalnih mreža jedan je od najvećih problema današnje omladine. procenjuje se da svaki osmi korisnik interneta ima neke znakove koji karakterišu zavisnost.

Zbog ovog problema sve je više roditelja koji zbog ove vrsta zavisnosti sve više traže pomoć stručnjaka.

Ivana je zavisnica, iako ne koristi nikakve psihoaktivne supstance. Njen su problem internet i društvene mreže, zbog čega je morala da potraži pomoć stručnjaka.

- To je intezivno postalo u toku studija, da je došlo do toga da sam ja postala nervozna kada nisam konektovana na internet ili kada mi se isprazni baterija ili kada sam na predavanju, pa ne mogu da koristim telefon.

Zavisnost od interneta postoji kao klinički poremećaj, a može se desiti u bilo kojoj starosnoj dobi. Psihololzima se najčešće javljaju roditelji, koji najčešće ne mogu sami da reše problem kod svoje dece.

- Deca su uglavnom uzrasta trećeg razreda osnovne škole, pa negde šestog i sedmog, kad to već uzme maha. Prvi znakovi su popuštanje uspeha u školi, smanjivanje socijalnih kontakata, gubitak hobija i interesovanja, prestanak bavljenja rekreativnim aktivnostima, a najopasnije je kada krenu da manipulišu - navodi stručnjak.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track