LONČAR: Radovi na KCS teku prema planiranoj dinamici bez obzira na koronu BIĆE DOVOLJNO RADNIKA I ZA NOVI SAD
Foto: Kurir Printscreen

rokovi se poštuju

LONČAR: Radovi na KCS teku prema planiranoj dinamici bez obzira na koronu BIĆE DOVOLJNO RADNIKA I ZA NOVI SAD

Društvo -

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je danas da radovi na Kliničkom centru Srbije teku prema planiranoj dinamici bez obzira na epidemiološku situaciju sa virusom korona i izrazio nadu da će tako biti i sa radovima na rekonstrukciji i dogradnji Kliničkog centra Vojvodine koji bi trebalo uskoro da počnu.

Lončar je posle potpisivanja ugovora sa izvođačem radova na KCV rekao da je dogovoreno da radovi na tom objektu počnu u najkraćem roku, a da se završe za 29 meseci uz eventualno manje probijanje rokova zbog epidemiološke situacije.

Naglasio je da radovi u Novom Sadu neće usporiti izgradnju KCS i da su izvođači, koji su isti za oba projekta, obećali da će imati dovoljno radnika.

- Neće biti prelaska radnika iz Beograda u Novi Sad osim nekoliko inženjera koji će se uključiti zbog iskustva koje imaju na projektu KCS - rekao je Lončar.

Dodao je da su konzorcijum "GH Holding" i firma ''Delta inženjering'' do sada pokazali da su sposobni da ispune preuzete obaveze i obezbede dovoljno radnika.

- Naš posao je da to ispratimo, proverimo i sprovedemo, a kako stvari stoje, ne bi trebalo da bude nikakvih problema - naveo je ministar.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja