PREMINUO KOVID PACIJENT KOJI JE BEŽAO IZ LESKOVAČKE KOVID BOLNICE Dr Dimitrijević: Ništa nismo znali o njemu, stigao je iz BG
Foto: D.M.

bio smešten na odeljenje psihijatrije

PREMINUO KOVID PACIJENT KOJI JE BEŽAO IZ LESKOVAČKE KOVID BOLNICE Dr Dimitrijević: Ništa nismo znali o njemu, stigao je iz BG

Društvo -

Pacijent star 48 godine, koji je pre pet dana pobegao iz leskovačke kovid bolnice pa pokušao da se ubije, preminuo je, potvrdio je Kuriru direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević.

"Njegovo lečenje otežavalo je i njegovo psihičko stanje", kazao je Dimitrijević.

Ovaj pacijent je iz okoline Leskovca, a u kovid bolnicu Leskovac stigao je iz Beograda, gde je trenutno živeo.

"Testiran je u nekoj od kovid amubulanti, bio pozitivan na korona virus i upućen je kod nas na lečenje. Mi o njemu ništa nismo znali osim da je pozitivan", priča Dimitrijević.

foto: D.M.

Pacijent je bio smešten na odeljenje psihijatrije, koje je pretvoreno u deo kovid bolnice, ali je već sutradana pobegao, pa ga je 12 sati kasnije policija pronašla i vratila.

"Kada smo ga pitali gde si bio, rekao je da išao da pomogne prijatelju da stavalja oluke", kaže jedan od covid pacijenata.

Sat pošto je policija otišla, pacijent je razbio ogledalo i posekao se na više mesta po telu.

"Pokušali smo da ga sprečimo, rvali smo se s njim, ali on je veoma jak. Posle su dotrčali zdravstveni radnici i jedva ga savladali“, priča naš sagovornik i dodaje:

"Imao je više ubodnih rana, jednu i na vratu. Srećom, promašio je karotidu. Zbog pokušaja suicida angažovani su psihijatri i konstatovana je akutna psihoza“, dodaje Dimitrijević.

Međutim, nekoliko sati posle ušivanja, pacijent je pokidao konce pa je ponovo ušivan. Bio je izolovan i sam u sobi.

Inače, ovo nije prvi slučaj bežanja Leskovčana iz kovid bolnice. Na početku epidemije sa Službe za infektologiju pobegao je jedan muškarac, a policija ga je pronašla kod kuće.

Jedna trudnica iz Leskovca pobegla je kasnije sa lečenja u KC Niš, pa je policija takođe morala da interveniše.

(Kurir.rs/D.M)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track