BOL I TUGA NE PROLAZE

MONSTRUM JE DETE UBIO SA 50 UDARACA! Zločini koji su sledili Srbiju, kako su se zlikovci spasili DOŽIVOTNE KAZNE! KURIR TELEVIZIJA

Društvo -

Zločini koje su počinili Zoran Albić i Vladica Rajković, uznemirili su i potresli Srbiju i Timočku Krajinu, gde su počinili ubistva. Prvi je prošlog maja sa više od 50 udaraca u Prahovu usmrtio dvoipogodišnju Lunu, ćerku svoje partnerke, dok je drugi pre četiri godine silovao i svirepo ubio trogodišnju Anđelinu iz Vratarnice kod Zaječara.

Obojica će iza rešetaka provesti 40 godina, jer im je suđeno po starom zakonu. Po novom bi u zatvoru ostali do kraja života.

Bol i tuga u porodici male Anđeline u Vratarnici ne prolaze. Majka i deda svakodnevno pričaju o njoj.

Duboko ih potresa sećanje na dan kada je pronađeno njeno beživotno telo. Porodica smatra da kazna od 40 godina zatvora za svirepo ubistvo njihove devojčice nije dovoljna.

Zoran Albić je za ubistvo male Lune osuđen prošle nedelje u Višem sudu u Zaječaru, ali kako je zločin počinjen pre stupanja na snagu novog zakona, osuđen je na 40 godina zatvora.

U oba slučaja bio je angažovan pravni tim Fondacije Tijana Jurić.

„Zapanjujuće je da ubice, ni Rajković ni Albić, nisu imale ni trunke saosećanja, ni kajanja“ objasnio je Jurić u izjavi za Kurir televiziju.

Novim zakonom, koji je u primeni od prošlog decembra, za ubice dece prdviđena je doživotna robija.

Iako za porodice koje su izgubile svoje mališane utehe nema, bar im saznanje da će ubice do kraja života ostati u zatvoru, pruža osećaj da je pravda zadovoljena.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track