LJUDINA VELIKOG SRCA: Penzioner pobedio koronu, pa prodao kuću i novac uplatio za lečenje male Minje
Foto: Privatna arhiva

POMOĆ

LJUDINA VELIKOG SRCA: Penzioner pobedio koronu, pa prodao kuću i novac uplatio za lečenje male Minje

Društvo -

Nakon što je pobedio koronu, Radoslav Marjanović iz Umčara odlučio je da
sa 10.000 evra pomogne u spasavanju života jednogodišnje devojčice

Penzioner Radoslav Marjanović iz Umčara prodao je svoju kuću i dobijenih 10.000 evra donirao za lečenje Minje Matić (1), sa željom da njegov čin bude primer ostalima da, koliko ko može, pogne deci kojoj je to u ovim teškim vremenima neophodno.

Mala Minja iz Kragujevca boluje od retke i izuzetno teške neuromišićne bolesti - spinalne mišićne atrofije, tip 1, za čije je lečenje neophodna terapija najskuplja na svetu - lek koji košta 2,1 milion dolara. Pošto roditelji ne mogu sami da prikupe taj novac, Radoslav je odlučio o da im u tome bar malo pomogne.

Humanost Minjin otac Ivan i dobrotovor Radoslav
Humanost Minjin otac Ivan i dobrotovor Radoslavfoto: Privatna arhiva

- Imao sam nedavno koronu i bio sam pet dana u bolnici, a jedina želja mi je bila da ozdravim. Zato želim da pomognem ovoj deci za ozdravljenje. Znate kako, ja imam unučiće, oni su normalni, zdravi i obezbeđeni i taj novac meni ne treba. Ipak, zdravlje je, pogotovo dece, na prvom mestu - rekao je Radoslav za Kurir.

On objašnjava da je 10.000 evra koje je uplatio na račun za pomoć Minji obezbedio od prodaje kuće koju je nasledio.

- Bila je to kuća mog strica. Kada je on preminuo u domu, ja sam morao da se bavim zaostavštinom. Ona i plac pripali su meni, moja braća su je dala u moju korist. Ali ja ne želim da imam taj novac, koji nisam zaradio i zaslužio. Zato sam odlučio da ga dam deci kojoj je novac potreban - zaključio je Radoslav.

Ivan Matić, otac male Minje, zahvalan je Radoslavu na nesebičnoj donaciji.

Poklon  Kuća otišla za  lečenje Minje
Poklon Kuća otišla za lečenje Minjefoto: Privatna arhiva

- Radoslavu skidam kapu. Čovek je donirao svoj novac od nasledstva, od kog je mogao da kupi bar igračku svojim unucima. On nije jedini koji je pomogao, mnogi su prodavali svoje automobile, motore i stvarno sam neizmerno zahvalan svima koji su shvatili ozbiljnost situacije u kojoj se moja porodica nalazi. Mnoge poznate ličnosti su se uključile u akciju, a sve je počelo od Crvene zvezde, kojima sam se prvo obratio, a uključila se i Marija Šerifović onlajn koncertom - rekao je Ivan za Kurir.

On kaže da za lečenje Minje nedostaje još oko 500.000 dolara, a da je ostalo još šest meseci da se taj novac prikupi jer je neophodno da Minja lek primi pre svoje druge godine.

Pomozimo Minji

  • Upiši 845 i pošaljimo SMS na 3030
  • Iz Švajcarske: Upišimo human845 i pošaljimo SMS na 455
  • Uplatom na dinarski račun: 160-6000000732401-90
foto: Privatna Arhiva

Kurir.rs/ Maša Kostić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track