PONOVO ODLOŽENO SUĐENJE DRAGOLJUBU SIMONOVIĆU: Jedan od optuženih u izolaciji zbog koronavirusa
Foto: Marina Lopičić, Vladimir Šporčić

paljenje imovine milana jovanovića

PONOVO ODLOŽENO SUĐENJE DRAGOLJUBU SIMONOVIĆU: Jedan od optuženih u izolaciji zbog koronavirusa

Društvo -

BEOGRAD - Suđenje bivšem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću i drugim optuženima za paljenje imovine nekadašnjeg policajca, a sada novinara portala "Žig info" Milana Jovanovića 12. decembra 2018. godine, odloženo je danas u Drugom osnovnom sudu u Beogradu za 15. decembar.

Do odlaganja je došlo jer je jedan od optuženih u izolaciji zbog virusa Covid 19, a suđenje je zbog istog razloga bilo odloženo i 10. novembra, kao i prošle sedmice.

Simonović se tereti da je druge optužene podstrekavao da u znak opomene zapale imovinu Jovanovića 12. decembra 2018. godine Optuženi su i Igor Novaković i Vladimir Mihailović, koji se terete za krivično delo "teško delo protiv opšte sigurnosti", a Simonović se tereti da ih je na to podrstrekao.

foto: Privatna Arhiva

Aleksandar Marinković tereti se kao direktni izvršilac krivičnog dela, ali je od zimus u bekstvu i za njim je raspisana međunarodna poternica, a postupak je razdvojen.

Novaković i Mihailović su na početku istrage, priznali paljenje kuće po nalogu Simonovića, dok su na suđenju to negirali.

Simonović je ranije u svojoj odbrani u celosti negirao izvršenje krivičnog dela i opisao svoj stav prema Jovanovićevom novinarstvu i portalu za koji radi.

Drugo osnovno tužilaštvo optužnicom tereti Simonovića zbog podstrekavanja ovo troje optuženih da zapale imovinu Milana Jovanovića.

Pevacica Bojana Cvetković Šijacki, priznala je krivicu i zaključila sporazum sa tužilaštvom na osnovu kojeg je osuđena na šest meseci kućnog zatvora i novčanu kaznu od 50.000 dinara.

Ona je priznala da je dovezla Marinkovića do mesta Jovanovićeve kuće, gde je krivično delo počinjeno.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track