STIŽE I POJAČANJE

KAMERE KURIR TELEVIZIJE U CRVENOJ ZONI NOVE BOLNICE U BATAJNICI: Ovo je najmodernija medicinska oprema kojom se bore za živote!

Društvo -

Iz dana u dan informacije o "udarima" korona virusa ne prestaju da zabrinjavaju sve u Srbiji. Samo za poslednja 24 sata preminulo je 57 pacijenata, a novozaraženih je 7.818. Na respiratorima u bolnicama širom Srbije je 289 obolelih.

1 / 11 Foto: Marina Lopičić

Kamere Kurir televizije ušle su u crvenu zonu nove kovid bolnice u Batajnici. Od petka u nju je stiglo skoro 400 pacijenata. Najmlađi ima 27, a najstariji 91 godinu i svi su sa teškom kliničkom slikom.

"To su bilateralne, obostrane upale pluća. To su ljudi koji da nisu došli u bolnicu u petak, subotu i nedelju ja garantujem da živi bili ne bi", kaže doktorka Tatjana Adžić Vukičević, dirtektorka kovid bolnice u Batajnici.

Lekari i medicinske sestre na intezivnoj nezi bdiju nad svakim pacijentom. Ponekad ih je i po nekoliko oko jedne postelje, u slučaju komplikacija kod pacijenta. Junački se bore sa virusom, ali i sa skafanderima, vizirima, maskama i drugom opremom.

Tokom dana stiglo je pojačanje u vidu još lekara i medicinskih sestara koji su momentalno počeli da pomažu kolegama.

"U četvrtak stiže još medicinskih sestara iz Instituta za majku i dete i Tiršove", dodala je dr Adžić Vukičević.

Porodice i rodbina ne mogu da posećuju pacijente, ali bi vrlo brzo trebalo bi da proradi kol-centar preko kojeg će moći da dobiju sve informacije o najmilijima.

OVDE MOŽETE GLEDATI KURIR TV UŽIVO

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track