VREME DARIVANJA I SLOGE: Otkrivamo vam kako najlakše da napravite prelepe EKOLOŠKE ukrase! (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Kako urediti dom pred predstojeće praznike, glavna je tema među domaćicama danima unazad. Poslednjih godina trend je ukrašavanje od eko materijala, koji osim što se mogu pronaći svuda oko nas, daju i poseban vizuelni efekat.

Praznična čarolija uz malo mašte može da se stvori i od ekoloških materijala, a to najbolje govore rukotvorine Subotičanke Snežane Prćić, koja veštim rukama već godinama na ovaj način stvara ukrase za božićne i novogodišnje praznike. Snežana većinom stvara dekupaž tehnikom, koja je oblašnjava, vrlo jednostavna za sve sa malo slobodnog vremena i puno mašte. Uz pomoć staklene posude, lepka za drvo, ukrasne salvete i dobre ideje, može se za kratko vreme napraviti pravo umetničko delo, koje će krasiti božićnu ili novogodišnju trpezu. Svaki predmet priča svoju priču, a posebnu magiju "oživljavaju" na eko jelci, koja se takođe može kreirati od prirodnih materijala.

Osnova je čelična konstrukcija, na koju se kasnije dodaju suve grančice i ručno izrađeni ukrasi. Uz divne ideje koje nam je predstavila, Snežana nam je rekla da se mogu izrađivati i druge dekoracije poput ikebana, svećnjaka ili kutijica od drveta i papira u kojima će se kriti poslastice za najmlađe ili praznične čestitke za drage osobe.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track