ZAJEDNO ZA DEČIJE OSMEHE: Počela humanitarna akcija za podizanje i obnovu kuća višečlanim porodicama i kupovinu paketića (VIDEO)
Foto: Screenshot

Humano

ZAJEDNO ZA DEČIJE OSMEHE: Počela humanitarna akcija za podizanje i obnovu kuća višečlanim porodicama i kupovinu paketića (VIDEO)

Društvo -

Cilj akcije je prikupljanje finansijskih sredstava, slatkiša, igrački i školskog pribora za pravljenje paketića, zatim nabavka opreme za škole namenjene deci u najsiromašnijim sredinama na teritoriji Srbije (sa posebnim osvrtom i pažnjom na Kosovo i Metohiju) i Republike Srpske

Kao i svake godine kada nam se približe radosni Svetonikolajevski, Božićni i Svetosavski praznici, pokreću se humanitarne akcije posvećene najviše ugroženim porodicama i deci.

Ove godine, odišući sabornim duhom na inicijativu Fondacije „Zajedno za mlade – profesor dr Danica Grujičić”, a uz podršku Svetosavskog zvonca – zvaničnog glasila SPC za decu i Kancelarije za mlade Grada Beograda -pokrenuta je akcija: ”Zajedno za dečije osmehe”.

Humanitarna akcija: ”Zajedno za dečije osmehe” trajaće dva meseca, od početka decembra 2020. godine do kraja januara 2021. godine.

Cilj akcije je prikupljanje finansijskih sredstava, slatkiša, igrački i školskog pribora za pravljenje paketića, zatim nabavka opreme za škole namenjene deci u najsiromašnijim sredinama na teritoriji Srbije (sa posebnim osvrtom i pažnjom na Kosovo i Metohiju) i Republike Srpske.

foto: Screenshot

- Pored toga, pokreće se i velika SMS akcija sa željom da bude poslato 100.000 poruka na humanitarni broj 4334, koji je za ove potrebe ustupila Fondacija dr Danice Grujičić (cena humanitarne poruke je 100 dinara).

Sva prikupljena sredstva biće iskorišćena za podizanje i obnovu kuća ugroženim višedetnim porodicama na teritoriji Republike i Republike Srpske - kaže za Portal Kurira Dimitrije Stikić, PR menadžer Svetosavskog zvonca.

Akcenat ove humanitarne akcije jeste čovekoljublje i aktivno uključivanje u njenu organizaciju i radu na terenu mladih i njihovih školskih i studentskih organizacija, kao što su već to učinili: “Balkan top star”, “Udruženje studenata Republike Srpske u Novom Sadu”, “Metohija za mlade”, Pravoslavno sportsko udruženje “Sveti Srb i ja”, Udruženje đaka srednjih škola Srbije, ”Zdravo mladi”, ”OSSI organizacija srpskih studenata u inostranstvu”, ”Kancelarija za mlade Grada Čačka”, ”Kancelarija za mlade Grada Kragujevca”, ”Unija srednjoškolaca i Unija studenata Grada Užica”, Savez studenata Filozofskog fakulteta”, ”Parlament Akademije Užice”, ”Unija Studenata Republike Srpske”, ”Studentski savez medicinskog fakulteta” u Foči, ”Savez studenata Bijeljina” , Studentski parlament studentskog doma u Foči, Studentski Parlament Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Akciju medijski podržava dnevni list Kurir.

Pored njih tu su i lokalne organizacije i samouprave, komapnije i organizacije regionalnog karaktera : Gradska opština Zemun, Gradska opština Palilula, “Kolo Srpskih sestara”, HO “Srpska solidarnost”, “Lokalna samoorganizacija”, “Bastion”...

Vidljivost ovog haritativnog poduhvata pomaže i podržava i veliki broj javnih ličnosti kao što su umetnici, muzički autori, sportski delatnici: Željko Vasić, Lena Kovačević, Mari Mari, Slobodan Trkulja, Nikola Rokvić, Bojan Marović, Lazar Marković, Bogdan Obradović, Boris Režak i mnogi drugi.

Fondacija ”Zajedno za mlade – profesor dr Danica Grujičić”

Pomažu talentovanoj deci da ostanu u Srbiji

Ova Fondacija je nastala sa ciljem da se mladim naučnicima, umetnicima, sportistima i ostaloj talentovanoj deci iz drugih oblasti pruži podrška da se obrazuju, ostanu da rade u svojoj zemlji i postanu najbolji u svojim profesijama.

Nju je osnovala naš poznati i istaknuti neurohirurg doktorka profesor Danica Grujičić, šef katedre hirurgije na Medicinskom fakultetu u Beogradu, načelnica Centra za onkologiju klinike za neurohirurgiuju Kliničkog centra Onkologije Srbije, predsednik upravnog odbora fondacije ”Zajedno za mlade.

Za svoj dosadanjih rad je nosilac nekih od najviših državnih odlikovanja, za svoj dosadašnji rad, kao što je upravo nedavno dodeljeni Orden Karađorđeve Zvezde II stepena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track