ISTORIJSKA LEKCIJA IZ ČUVANJA KAPITALA! Ako imate novac ova pravila MORATE DA ZNATE i novac NIKADA NEĆETE IZGUBITI!
Foto: Promo

ISTORIJSKA LEKCIJA IZ ČUVANJA KAPITALA! Ako imate novac ova pravila MORATE DA ZNATE i novac NIKADA NEĆETE IZGUBITI!

Društvo -

Covid 19 izmenio je život svakog čoveka u svetu. Promenio je našu socijalnu i poslovnu interakciju, kao i poslovni ambijent.

Pandemija se odrazila i na ekonomske procese u celom svetu. Većina privrednih aktivnosti našla se na udaru Covida 19. Najveće posledice prisutne su kod malih privrednika, kao i kod velikih kompanija koje su prinuđene da eliminišu određen broj poslovnih procesa zbog zaštite ljudskih resursa. To se odrazilo na svakog od nas na različit način.

U celoj toj situaciji, kod svih ljudi pojavile su se određene dileme.

Neko se zabrinuo zbog svog posla.

Neko se zabrinuo za svoj biznis.

Neko je strateške planove u potpunosti revidirao u skladu sa novonastalom situacijom.

Neko je odložio svoje životne planove za bolje vreme. Najveći broj građana zabrinuo se za svoj kapital.

Posle zaštite zdravlja, upravljenje kapitalom zauzelo je najvažniju poziciju kod većine ljudi. Dobro upravljane kapitalom jeste osnova kako bi se kapital sačuvao.

Među najvažnijim načinima dobrog upravljanja kapitalom u vremenu gde je dominantno izražena neizvesnost, ističe se ulaganje novca u rezistentne ekonomske kategorije.

Nesumnjivo jedna od najotpornijih i najsigurnijih ulagačkih kategorija u periodima nestabilnosti jeste zlato.

Zlato se pokazalo kao neprikosnoven zaštitnik novca u periodima kriza. Zlato ima svoju referentnu istoriju, zasnovanu na relevantnim činjenicama. Zlato u periodima kriza i društvenih poremećaja koji najčešće prethode krizama, svoju vrednost neretko višestruko uveća.

Upravo na taj način zlato štiti vrednost kapitala. Ali, nije svako zlato dobro za ulaganje. Zlato u formi digitalnog zapisa, ili hartija od vrednosti koje imaju pokriće u zlatu, u kriznim vremenima predstavlja nultu zaštitu.

Zlato, koje nakon izvršenog plaćanja odmah fizički preuzimamo i nosimo sa sobom predstavlja najbolje rešenje za zaštitu kapitala.

Zašto?

Zato što odmah nakon izvršene kupovine zlato postaje naša lična imovina, kojom raspolažemo u celosti bez ograničenja.

Jedna od superiornih osobina zlata jeste visoka likvidnost. Zlato je moguće unovčiti u svakom trenutku. Pandemija, koja je svojom pojavom zbunila i paralisala svet nije umanjila likvidnost zlata ni u jednom trenutku.

I u izuzetno teskim okolnostima, kakve su bile u martu i aprilu ove godine, zlato se bez ikakvih problema unovčavalo.

Upravo to je jedna od izuzetnih osobina zlata, koja stoji ravnopravno sa ostalim privilegijama:

PDV =0 %

Porez na imovinu =0%

Amortizacija = 0%

Kada govorimo o amortizaciji zlata, izraženoj u novcu, ona ne samo da ne postoji, već vrednost zlata posmatrana kroz vreme se osetno uvećava.

foto: Promo

KADA VREDNOST ZLATA RASTE?

Na vrednost zlata utiče mnogo faktora. Ovo su neki od najbitnijh.

1. Geoekonomski odnosi u svetu.

Kada su geoekonomski odnosi u svetu stabilni, zlato reaguje umanjenjem svoje vrednosti.

Kada je u svetu prisutan određeni poremećaj, vrednost zlata se naglo uvećava. Tako imamo situaciju da se vrednost zlata od pojave pandemije uvećala blizu 30%.

2. Ponuda i tražnja

Podjednako bitni faktori koji utiču na vrednost zlata jesu ponuda i tražnja. Oni su direktnoj vezi sa geoekonomskim odnosima u svetu. Kada je prisutna neizvesnost i napetost u svetu tražnja za zlatom raste i nadmašuje ponudu i dolazi do porasta vrednosti zlata.

Trenutno iza nas imamo situaciju, gde su se veliki investicioni fondovi oslobodili zlata iz svog imovinskog portfolia. To je uticalo na pad vrednosti zlata od par procenata. Razlog za takvu odluku bilo je očuvanje likvidnosti i investicione reputacije na svetskom tržištu. Na negativno kretanje vrednosti zlata dodatno su uticale infomacije o razvoju vakcine za zaštitu od Covida 19.

3. Emisija novca

Štampanje novca suštinski utiče na smanjenje kupovne snage istog. Samim tim dolazi i do porasta vrednosti zlata. Vrednost zlata nalazi se u kontinuiranoj progresiji u odnosu na vrednost novca.

Shodno tome, da se sve države u svetu suočavaju sa recesivnim efektima koji su posledica pandemije, sa novim novim kreditnim zaduženjima, sa umanjenim transfernim prihodima i sa prisutnom neizvesnošću očekivano je da će vrednost zlata ubrzo početi da beleži nove visoke rekordne vrednosti .

Zlato, koje je oslobojeno PDV- a poznato je kao investiciono zlato. To je zlato najvišeg kvaliteta. Radi se o proizvodima najviše čistoće i zagarantovane težine.

Proizvodi se u formi zlatnih pločica idealne težine i idealne čistoće.

Investiciono zlato proizvodi se u čistoći 999,9 u najstrožim industrijskim uslovima, pod strogim nadzorom međunarodnih regualatora.

Ulaganje u zlato je dugoročno ulaganje.

Ako planiramo da kupimo zlato i da ga otuđimo tj. unovčimo u periodu kraćem od 12 meseci, onda ulaganje u zlato predstavlja pogrešnu investicionu odluku .

U tom slučaju može se desiti da formiramo investicioni gubitak, zbog visoke promenljivisti vrednosti zlata.

Najveći proizvođač zlata u svetu jeste nemački koncern Heraeus, koji u svom vlasništvu ima i švajcarski Argor Heraeus.

Proizvodi iz koncerna Heraeus najzastuplenjiji su i najcenjeniji u celom svetu.

Ne postoji tačka na planeti, gde proizvodi kompanije Heraeus nisu stigli.

foto: Promo

Zlatara Gold

Uvoznik i prodavac investicionog zlata u našoj zemlji, omogućila je da investiciono zlato iz koncerna Heraeus možete kupiti odmah, bez čekanja.

Sve informacije o investicionom zlatu i o kupovini istog možete dobiti posetom internet stranica :

1. ŠTA JE INVESTICIONO ZLATO

2. CENA INVESTICIONOG ZLATA

3. ŠTA KUPITI

4. KADA KUPITI ZLATO

5. KRETANJE VREDNOSTI ZLATA KROZ VREME

6. PROCES KUPOVINE

Informacije o prodaji inveticionog zlata možete dobiti i putem e pošte:

zlataregold@gmail.com

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja