MINISTARKA KISIĆ TEPAVČEVIĆ: Lažne vesti o obaveznoj vakcinaciji dece
Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

vakcinacija protiv kovida-19 dobrovoljna

MINISTARKA KISIĆ TEPAVČEVIĆ: Lažne vesti o obaveznoj vakcinaciji dece

Društvo -

Vakcinacija protiv kovida-19 biće dobrovoljna, rekla je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević i ukazala da se lažnim vestima o tome da će roditelji morati da vakcinišu decu uznemirava javnost.

"Centri za socijalni rad neće oduzimati decu onim roditeljima koji budu sprečavali vakcinaciju protiv korona virusa", rekla je Kisić za Politiku i istakla da je reč o apsolutno netačnim navodima i lažnim vestima koje uznemiravaju javnost, a posebno roditelje, budući da sadrže apsolutno netačne informacije.

Ona je najavila i da će nacrt zakona o socijalnoj karti u narednih 15 dana biti dostavljen Vladi Srbije na razmatranje i utvrđivanje predloga.

Uspostavljanjem ovog zakona, kako je rekla, biće objedinjeni podaci o socijalno-ekonomskom statusu postojećih i potencijalnih korisnika.

"Socijalne karte će omogućiti da građani koji su u naježem ekonomskom položaju budu vidljiviji u sistemu, i na taj način blagovremeno i efektivno ostvariti pravo na potrebnu podršku", istakla je Kisić Tepavčević.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja rekla je i da će ministarstvo i u narednom periodu raditi na jačanju kadorvskih kapaciteta u centrima za socijlani rad i da je data saglasnost za zapošljavanje 125 novih radnika u tom sektoru do kraja godine.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track