Neverovatna transformacija: Evo kako je centar prestonice izgledao pre nekoliko godina, a kako izgleda danas (FOTO)
Foto: Promo

Neverovatna transformacija: Evo kako je centar prestonice izgledao pre nekoliko godina, a kako izgleda danas (FOTO)

Društvo -

Da li se sećate šta se nekada nalazilo nadomak strogog centra Beograda? Podsetićemo vas – kilometri šina i napuštenih vagona rečito su govorili o neiskorišćenim potencijalima gradskog jezgra. Zapušteno priobalje gde su se odlagale olupine brodova i ruiniran prostor bez osnovne infrastrukture bili su slika ovog dela grada. Ali danas, prestonica je potpuno transformisana u atraktivnu turističku destinaciju.

Najveći uticaj na ovu promenu ima izgradnja jednog od najvećih urbanističkih projekata u istoriji Beograda – Belgrade Waterfront-a. Moderan kvart na desnoj obali Save postao je prepoznatljiv ne samo po izuzetnim opcijama za stanovanje, već i po brojnim javnim prostorima u kojima sugrađani uživaju tokom cele godine. Umetnički, kulturni i zabavni sadržaji koji se odvijaju na obali Save privlače podjednako i Beograđane i goste prestonice.

foto: Promo

Tamo gde je nekada bilo nepristupačno močvarno područje, danas se nalazi najveći regionalni tržni centar! Galerija Belgrade je najveća šoping, gastronomska i zabavna destinacija u ovom delu Evrope, a na svega nekoliko koraka od nje, posetiocu mogu da uživaju na Sava Promenadi, jednom od najlepših i najposećenijih gradskih šetališta.

foto: Promo

U blizini raste i budući simbol prestonice - Kula Beograd, istovremeno i najviša zgrada u zemlji. Ona se ne ističe samo svojom visinom, već i karakterističnom arhitekturom – „izvijeni“ oblik simbolično predstavlja ušće Save u Dunav, do koga se odavde stiže laganom šetnjom uz reku ili za samo nekoliko minuta biciklom. Kula je monumentalno arhitektonsko dostignuće i dom čuvenom njujorškom St. Regis hotelu koji je izabrao baš Belgrade Waterfront kao prvu evropsku destinaciju na kojoj će imati svoje brendirane stanove.

Na svega par minuta hoda od Sava Promenade, ušuškan je jedan od najvećih parkova u centru grada – Savski park. Na ovom mestu, gde nekada nije bilo osnovnih uslova za život, danas možete da uživate u rekreaciji – košarka, mali fudbal, rukomet, stoni tenis – birajte! Multifunkcionalni tereni i velike zelene površine, gde možete da organizujete i piknik sa društvom, samo su neke od prednosti Savskog parka.

foto: Promo

Umesto nekadašnjih napuštenih baraka, skladišta i zarđalih vagona, danas u ovom delu grada niču moderne stambene zgrade koje nude vrhunsku udobnost, uređena unutrašnja dvorišta i usluge koje stanarima život čine jednostavnijim. Izgradnjom novih zgrada, koje su postale sinonim za najviše standarde stanovanja, Savska ulica će od neugledne postati jedna od atraktivnijih gradskih ulica. Deo Belgrade Waterfront-a je i Savski trg, čija se rekonstrukcija privodi kraju. Po njenom završetku, Beograđani će dobiti veliku pešačku zonu, nove zelene površine i novo centralno mesto okupljanja!

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track