IZ DANA U DAN SVE JE GORE

NA KLACKALICI IZMEĐU ŽIVOTA I SMRTI: Lekar u PAKLU KORONE 24 dana - jedva izvukao živu glavu (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Nakon pojave prvih simptoma doktor Milan Radovanović, kardiolog, se izolovao i obratio lekarima. Hitro je preduzeo potrebne mere, ali je opaka bolest nastavila da napreduje.

-Nakon četiri dana zbog pogoršanja stanja sam prebačen u specijalizovano odeljenje Korona C2 u okviru Klinike za plumologiju, gde sam lečen naredna 24 dana. Najveći deo proveo sam na klackalici između života i smrti, a 11 dana sam bio priključen na aparat koji obezbeđuje visok protok kiseonika.

Infekcija korona virusom može da izazove pogoršanje simptoma iz dana u dan, a terapija kiseonikom ukazuje na ozbiljno napredovanje bolesti.

- U tom trenutku razmišljate samo o svojim najbližima i o bolesti. Pre svega o pšorodici, koja mi je oslonac. Bolest je takva da ste vi osuđeni u toj bolesi da budete sami. Ča ni zdravstveni radnici nisu u mogućnosti da vam priđu zbog same prirode bolesti.

Doktor Radovanović ističe da svako može da se zarazi koronom, bilo kada i bilo gde.

- Ja isključujem mogućnost da sam se zarazio na radnom mestu i da sam čak i pre početka epidemije i pandemije koristio zaštitnu opremu, od maske do skafandera u zavisnosti od svoje rande aktivnosti. Van posla izbegavao sam ugostiteljske objekte u širokom luku.

Zbog povećanog broja novozaraženih i nadolazećih praznika, struka apeluje na građane da budu dodatno odgovorni i poštuju epidemiološke mere.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track