MINISTAR VULIN: Policija dobila 15 vozila opremljenih savremenom informacionom opremom, do kraja godine još 50
Foto: MUP Srbije

bezbednost na prvom mestu

MINISTAR VULIN: Policija dobila 15 vozila opremljenih savremenom informacionom opremom, do kraja godine još 50

Društvo -

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je danas primopredaji prvih 15 vozila opremljenih savremenom informaciono-komunikacionom tehnologijom, koja će omogućiti efikasnije i brže delovanje policijskih službenika u zaštiti bezbednosti građana i borbe protiv kriminala.

Poručivši da se Ministarstvo unutrašnjih poslova trudi da ide u korak sa svetom, ministar Vulin je najavio da će pored danas predstavljenih 15, do kraja godine policija dobiti još 50 ovakvih vozila, dok će u narednoj godini biti isporučeno još 300.

foto: MUP Srbije

- To će olakšati posao našim policajcima. Ubrzaćemo neophodne procedure, ali što je najvažnije naše ulice i putevi će biti sigurniji i bezbedniji i niko neće moći ili će bar veoma teško moći da prođe neopaženo, sve teže će se vršiti krivična dela, saobraćajni prekršaji, a da mi to ne primetimo i ne postupimo po njima - istakao je ministar Vulin.

1 / 10 Foto: MUP Srbije

Ministar policije je naglasio da je bezbednost pripadnika policije uvek na prvom mestu, a da iza nje slede brzina i sposobnost reagovanja u svakoj situaciji.

- Hoću da se zahvalim svima koji su u Ministarstvu unutrašnjih poslova radili na ovoj aplikaciji i omogućili da naše ulice budu sigurnije, jer ovo je proizvod naše pameti i znanja. U stanju smo da se nosimo sa svetom samo kada smo svi jedinstveni i kada idemo u istom pravcu - zaključio je ministar Vulin.

foto: MUP Srbije

Prvih 15 vozila iz ovog projekta predato je Upravi saobraćajne policije i Interventne jedinice 92 Policijske uprave za grad Beograd i novosadske Interventne jedinice.

Moderna i savremena tehnologija, između ostalog, omogućiće da policijski službenici direktno iz automobila provere lica i vozila, imaće ugrađen sistem prepoznavanja tablica i njihovo upoređivanje sa bazom nestalih i neregistrovanih vozila, komunikaciju i uspostavljanje video-veze sa kolegama, kao pristup sistemu video-nadzora, kao i GPS navigaciju patrolnih jedinica kako bi brzo i pravovremeno stigle na lice mesta.

Kurir.rs/ MUP Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track