ĐURĐICA VIŠE NE MOŽE DA VIDI SVOG SINA: Kada je bivši muž saznao da ima novog partnera i da je ponovo trudna, POČEO JE UŽAS
Foto: Printscreen

strašno

ĐURĐICA VIŠE NE MOŽE DA VIDI SVOG SINA: Kada je bivši muž saznao da ima novog partnera i da je ponovo trudna, POČEO JE UŽAS

Društvo -

Đurđica Vesić, zaposlena u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, mesecima već ne viđa svog sina posle razvoda od bivšeg muža, iako postoji sudska presuda da dete pripada majci.

Do maja je Đurđica samo ponekad viđala sina, a od septembra ne može da uspostavi kontakt niti sa bivšim mužem, ni sa detetom.

Nakon rastanka slao joj je poruke, ostavio čak i pismo u kom joj preti da skuplja dokaze "kakva je majka".

foto: Printscreen

- Ostavila sam ga, inače, i razveli smo se zbog njegove patološke ljubomore i agresivnog ponašanja zbog toga. Imali smo korektan odnos dok ja nisam nastavila dalje sa svojim životom, našla vanbračnog partnera sa kojim sad trenutno živim i dok gospodin nije saznao da sam ja u drugom stanju. Tad počinje pakao jer našeg sina (5) nije vratio kad ga je uzeo, a trebao je to da učini sutradan. To je bilo 4. maja. Od tad kreće sva agonija. Odmah sam zvala policiju koja je rekla da će izaći na teren da će uzeti dete i vratiti majci. Posle su pričali drugu priču, da će da dođe i da ga vrati ispred Centra za socijalni rad. Onda sam išla u policiju lično i ispričala sve, pa su oni zakazali vraćanje sa Centrom za socijalni rad gde je došao sa detetom i odbio da ga vrati, priča neutešna Đurđica.

Od tada je prošlo više meseci, podneto je mnogo žalbi i tužbi, ali problem i dalje stoji.

- Objavio je i snimak na mrežama gde se vidi da je dete jako psihički loše, gde dete plače i priča da "neće da ide kući kod Đurđice". Dete sam čula s vremena na vreme kratko. Po njegovom ponašanju sam videla da bukvalno čeka šta sme da mi kaže i odgovori da li mu nedostajem, da li me se uželeo. Tri meseca ga nisam videla, od septembra ga uopšte nisam čula, kaže Đurđica.

Poslednji put sina je videla 24. septembra, na njegov rođendan.

- Iz socijalnog su ocu napisali telegram da obavezno dovede dete. Doveo ga je, bio sa nama i opet nije hteo da izađe. Dete je bilo rastrzano, uplašeno, nije smelo ništa da mi kaže, a da prethodno ne pogleda u oca. Od tada nisam videla sina. Sud se i dalje ne oglašava, socijalno je ispostavilo izveštaje da otac loše utiče na dete, da je otuđio dete od majke, da je poljuljao roditeljsko pravo...

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Do dana današnjeg, međutim, sud nije preduzeo ništa, uprkos takvom izveštaju.

- Otac mi je dao neki broj telefona koji je navodno detetov, ali kad god zovem uvek je nedostupan, a na ostale telefone koje imam niko se ne javlja. Sada čak nemam ni komunikaciju sa detetom - zaključila je Đurđica Vesić.

foto: Printcreen

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track